Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Argentina som reisemål

Ikke gråt for meg, Argentina, et verdenskjent sitat som så absolutt gjør seg bedre på engelsk enn på norsk, men selve landet gjør seg godt på norsk også. Her er det tango, biff og fest for alle penga - som for øvrig ikke trenger å være mye.

Del Argentina som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 6.desember 2007. Sist endret 20.mars 2009.

Argentina Fakta om Argentina

Offisielt navn: Republikken Argentina

Hovedstad: Buenos Aires

Folketall: 37 812 817

Areal: 2 766 890 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: (ARS)

Språk: Spansk

Retningsnummer: +54

Argentina: Pekere

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Billedskjønt

Billedskjønt. Utsikten i Salta provinsen er upåklagelig, og gir deg et gledelig syn og gode minner.

Boulevard

Boulevard. Orõno Boulevard i Rosario er vakekr og eksotisk. Et flott sted å spankulere for å nyte byen og samle krefter. Foto: Pablo D. Flores

Hydraulisk

Hydraulisk. Yacyretâ demningen er et fantastisk syn, og den nest største hydraulisk demningen i verden. Foto: wikipedia.org

Solslikking

Solslikking. Mar del Plata ligger idyllisk til ved Atlanterhavet og lokker med varmt vann og flotte strender. Foto: Leandro Kibisz

Det Sør Amerikanske landet som ligger trygt plassert mellom Andesfjellene og Atlanterhavet, og som grenser til Paraguay, Bolivia, Brasil, Uruguay og Chile, er verdens åttende største land, og innehar et hav av opplevelser for den reiseglade.

Argentina er et møte med en helt annen kultur, en kultur som forfører og forelsker, mennesker som åpner seg og som enkelt viser at de er stolte av landet sitt, og som turist er det lov til å oppleve, ta del i og nyte de godene som er der.

Naturen i det latinamerikanske landet er upåklagelig og billedskjønn, med fascinerende og øde ørkener i nord, til mer røff og kraftig landskap i syd, og innimellom dandert med henrivende, gigantiske, fosser, skisportsteder og en gripende og forførende historie.

Vi har vel alle hørt om Evita, denne karismatiske presidentfruen som blant annet tvang den argentinske nasjonalforsamlingen til å godta kvinnelig stemmerett. Et argentinsk iko, og et forbilde for mennesker verden over, og nå 60 år etter har argentinerne igjen fått et kvinnelig idol i Christina Fernándes, som nylig ble valgt til deres første kvinnelige president.

Det er tydelig at landet er inne i en positiv utvikling med økonomisk vekst og utvikling, men prisene er enda lave etter det økonomiske krakket i 2001. Her får man middag med vin for under hundrelappen, og det er ikke hva som helst, men perfekt stekt argentinsk biff. En biff det går gjetord om, og som får det til å knurre i sultne mager med sans for mørt kjøtt.

Hovedstaden, Buenos Aires, er det kommersielle og industrielle midtpunktet i landet, og kan gjøre enhver om til en latino lover, i ordets mest positive forstand. For det er lett å forelske seg i menneskene, levemåten, byen, landet og ikke minst tango, som byen har fått tilnavnet verdens tango hovedstad etter.Men Argentina har mer enn en dansesvett hovedstad å vise frem.

I Formosa provinsen i nordøst Argentina, rett ved Paraguay flodens bredde, kan man oppleve de eksotiske Tobas og Matacos indianerne, mens man også bør legge turen til det velkjente argentinske vindistriktet Mendoza, som ligger rett ved den Chilenske grensen. Her ligger også Sør Amerikas høyeste fjell, Aconcagua.

Så Argentina er så mye, mye mer enn en oppblåst Maradona og en eventyrliknende Evita, det er opplevelser som varierer i så stor grad at de fleste finner landet som en eneste stor glede. Et unikt land med sjarm og historie, som stadig får deg til å drømme deg tilbake til latinske rytmer, både de raske og de sakte.

Transport

Flere flyselskaper fra Skandinavia tilbyr nå turer til landet, billettene varierer i pris, så sjekk flere muligheter. Buss, tog, bilutleie og sykler bør dekke de fleste behov for å transportere seg rundt innad i landet. Taxier finnes det også mange av, og er lett gjenkjennelige med gule tak.

Overnatting

Det er mange overnattingsmuligheter i Argentina, og man har valget mellom campingplasser, stjernedryssede hoteller, vandrerhjem eller leie et billig rom på en av de lokale ranchene i landet. Leier du hotell, er det greit å være oppmerksom på at stjerne ikke alltid tilsvarer det man forventer, så sjekk på forhånd, og les andre reiseglades tips.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK