Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Chile

Påskeøya

Mystikk, myter og finurlige steinmennesker utgjør kjernen i øya som er best kjent for Thor Heyerdahl på våre breddegrader. Chiles vakre perle befinner seg i Stillehavet og er et ypperlig sted for å løse disse uløste gåtene i sola, ved vannet.

Påskeøya. Mystisk: Det er mange teorier forbundet med de enorme steinfigurene på Påskeøya, men de er fremdeles en gåte. Foto: wikipedia
Del Påskeøya på facebook Skriv ut

Publisert 17.april 2002. Sist endret 21.mai 2009.

Chile Fakta om Chile

Offisielt navn: Republikken Chile

Hovedstad: Santiago

Folketall: 16 598 074

Areal: 756 950 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: (CLP)

Språk: Spansk

Retningsnummer: +56

Påskeøya: Pekere

Annonse:

Påskeøya

Påskeøya. Vakkert: Påskeøya er også et sted for avslappende dager med sol og sjø. Foto: wikipedia

Påskeøya

Påskeøya. Speidende: De enorme steinfigurene er forbundet med stor mystikk, og er et unikt syn. Foto: wikipedia

Hvem som skapte disse enestående Moaiene, som de kalles, på Rapa Nui, som øyen også heter, er fremdeles et mysterium, selv om det roterer flerfoldige teorier.
Det eneste som er sikkert er at noen fra fortiden har brukt mye tid og krefter på statuer for fremtiden. De står der store og solide, speidende, ventende og urørlige, og tar deg imot når du ankommer denne mystiske og mytiske øya.
Teoriene vandrer vidt og grønne menn, kongelige gravplasser og Gudegaver, er noen av historiene.
Det skal også sies at Rapa Nui betyr verdens navle, noe som kan forsvares med øyas plassering.
Noen tusen innbyggere lever sine liv her, og nærmeste befolkede land ligger over 3000 kilometer vekk.

Andre storheter

Men Moaiene er ikke det eneste som er stort på øya. Fiske er en utbredt begivenhet, og tunfisken kan raskt komme opp på 50 kg pluss. Et tips kan være å bli med noen av de lokale fiskerne, som vet hvor fisken pleier å nappe, og teste ut lykken, eller ulykken, hvis du skulle være så uheldig å svirre føttene inn i snøret.

Thor

Den norske folkehelten Thor Heyerdahl er både populær og upopulær på Rapa Nui. Hit kom han på ekspedisjon for første gang i 1955, ble et år, og har lansert flere teorier om befolkning og også berørt emnet om Moaiene.
Hans arbeid har sørget for at kulturen for all fremtid vil bli husket, men samtidig har det også skapt problemer for de innfødte, som ofte refererer til sitt hjemsted som en arkeologisk fornøyelsesplass.

Festival

Øya er også kjent for sin Tapati Festival, som er en flere uker lang festival i januar/februar. Festivalen er en blanding av karneval, konkurranser og forestillinger, og alt utføres som en hyllest til øya.

Transport

Rapa Nui har en liten Internasjonal flyplass, og flere byråer tilbyr reiser hit. Billettpriser kan variere, så bruk litt tid på researchbiten for å finne de beste tilbudene.

Overnatting


Det er flere overnattingssteder å velge mellom på øya, og det er smart å være tidlig ute. I høysesongene kan det være vanskelig å få tak i plass. Ofte står utleiere og venter på flyplassen når det kommer fly med turister. Husk da å prute.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører