Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tyskland

Dresden

Den tyske perlen var tidligere kjent som en av Europas aller vakreste byer, men ble brutalt nedbombet da tyskerne fikk en ide om å gjøre verden til et rike. I disse dager er Dresden igjen på vei til å bli en fantastisk vakker by, og et sted for lange dager hvor nytelse står i fokus.

Dresden. Favoritt: Det er mange turister som har funnet en favoritt i Dresden. Byen er et flott skue. Foto: istockphoto.com
Del Dresden på facebook Skriv ut

Publisert 28.april 2008. Sist endret 17.januar 2010.

Tyskland Fakta om Tyskland

Offisielt navn: Forbundsrepublikken Tyskland

Hovedstad: Berlin

Folketall: 83 251 851

Areal: 357 021 km²

Styreform: Føderasjon

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +49

Annonse:

Langstrakt

Langstrakt. Dresden er et flott syn, og det finnes turistrelaterte utkikksposter rundt byen, hvor man kan nyte utsikten over byen. Foto Stefan Kühn

Sterk

Sterk. En statue av August den sterke er med på å pryde bybildet i den flotte byen Dresden. Foto: Christian Koehn

Visuell

Visuell. Det er en visuell vakker by med mange arkitektonisk vidundre, som Frauenkirche. Foto: wikipedia.org

På begge sider av elva Elben har Dresden strukket sin lange kropp, og elva har blitt et blikkfang i bybildet, og er integrert inn i byutviklingen på en måte som andre byer misunner og beundrer. Byen er også blitt svært anerkjent som et myldrende sted for kunst og kultur, og det står mange godbiter på menyen.

Frauenkirche bør besøkes når du er her. Denne flotte protestantiske kirken har blitt et symbol for byen og dens kamp for å reise seg etter sin turbulente fortid. Men heldigvis har også flere av byens bygninger blitt reist på ny, og byen skilter med en fantastisk arkitektur i, særlig, barokkstil, blandet kultur og et snev av Øst-Tyskland.

En vinnende kombinasjon som sammen med Dresdens mange andre gleder, som vennligstilte innbyggere, gir deg et fabelaktig opphold. Langs elva Elben ligger det flere flotte kafeer og restauranter som man kan nyte robuste og smakfulle tyske retter, eller bare fylle på med tysk øl, eller andre leskedrikker i byen som ligger rett ved den Tsjekkiske grensen. Her går dagene raskt fra morgen til kveld, og det er bare å finne frem tyskeren i seg og bli med på morroa.

Opera

Semper operaen er et av Tysklands mest kjente bygg, og operaer, og dens historie er svært spennende. Etter bombingen i 1945, ble Dresden lagt under DDR regime. Et regime som tok seg tid og forståelse til å faktisk bygge opp flere av de historiske bygningene som var blitt ødelagt under krigen. Slik oppstod Semperoperaen igjen fra ruinene.

MelkDet er ikke mange stedene hvor melk står på severdighetslista, men Dresden kan faktisk skilte med en av verdens flotteste melkebutikker, Pfunds Molkerei, og det er absolutt verdt et besøk. Det er også den anerkjente restauranten Sophienkeller, som ligger rett ved Elbens bredder.

Julemarked

Som mange andre tyske byer, har Dresden sitt eget julemarked, og det er i seg selv en god grunn til å besøke den erverdige byen. Det betegnes som Tysklands eldste, og bodene fylles av fantastiske varer av alle slag. Kombinert med vakker julelysdandering og en enorm julekake på rundt 3000 kilo som skal fortæres den andre søndagen i advent, er det en minnerik og gledelig fest.

Transport

Fly er rimelig og greit, men det går også an å hive seg på en bussreise, eller ta bil. Innad i byen er det et utviklet kollektivtransportsystem som enkelt bringer deg fra A – Å.

Overnatting

Her finnes det feriehus, ferieleiligheter, hoteller og mye annet å velge i. Det er også enkle pakketurløsninger hvor alt inngår i prisen. Ta deg tid til å sjekke på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører