Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Montenegro som reisemål

Med 73 km strender fordelt på kun 14000 kvadratkilometer, vidunderlige fjell, et imponerende kulturhistorisk sted, deilig mat, drikke og priser, er Montenegro et friskt vindkast av vakre opplevelser til en intim skjønnhet du ønsker å beholde.

Del Montenegro som reisemål på facebook Skriv ut

Publisert 5.januar 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Montenegro Fakta om Montenegro

Offisielt navn: Republikken Montenegro

Hovedstad: Podgorica

Folketall: 684 736

Areal: 13 812 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Serbisk

Retningsnummer: +382

Finn ditt reisemål:

Velg verdensdel:

Velg land:

Velg destinasjon:

Annonse:

Havneby

Havneby. Montenegros plassering ved middelhavet gir båtliv og strandliv attraktivt, som her ved havna i Budva. Foto: User Olly Hki (wikipedia.org)

Landskap

Landskap. Montenegro som betyr svarte fjell, har et eventyrlig landsskap å vise frem. Foto: Cornelius Bechtler (wikipedia.org)

Skatter

Skatter. Montenegro skjuler uttalige arkeologiske skatter, som St. Thryphon katedralen i Kotor. Foto: User Olly Hki (wikipedia.org)

Følelsen blir litt sånn som med Alejandro Fuentes - du får lyst til å plukke han opp, klappe han og sette han i hjørnet ved senga så han kan lalle deg i søvn med den hese stemmen. Ikke det at Montenegro er et søvnig sted, tvert imot, men følelsen av å ha lyst på et fast innslag er så absolutt tilstede når man opplever dette søreuropeiske Balkanlandet, som ligger omtrent midt i hjertet av Europa.

Montenegro er europeisk, men samtidig et Middelhavsland – en herlig blanding som gjør det til et unikt, idyllisk og ettertraktet feriested.

Her er det mye å fylle dagene med uansett hvilken årstid. Sommerstid kan man nyte strender i alle fasonger, herlige kafeer, middelhav og ikke minst mange soldager, mens vinteren bugner av snøerotiske opplevelser med sine skibakker i Durmitor fjellet.

Det satses også mye på ekstremsport i det lille landet, så her har man også muligheten til å la adrenalinet bruse og skrekkminner feste seg i minnet. Landets lange og stolte historie, har ført til mange arkitektoniske herligheter, som Millennium broen i Podgorica, Husain-pasa Moskeen i Pljevlja og Saint tryphon katedralen i Kotor.

Man har også muligheten til å besøke en ekte piratby, nemlig Ulcinj, som ligger helt sør i det lille landet. Byen var i tidligere tider en av Adriaterhavets pirathovedstader, og lukker man øynene og tar fantasien i bruk, er det lett å tenke seg til hvordan det da kan ha sett ut. I hvert fall om man har storfilmen med Johnny Depp som Captain Turner friskt i minne.

Svarte fjell

Montenegro betyr Svarte fjell, og man forstår godt navnet når man ser alle de høyreiste beistene av naturlige fjellformasjoner som strekker seg gjennom landet. Over femti prosent av landet ligger tusen meter, eller mer, over havet, og utgjør et fantastisk utkikkspunkt, enten fra toppene eller bare å se på fra byen.

Transport

Noen reiseoperatører har begynt å tilby turer til Montenegro, og man bør sjekke pris og tilgjengelighet.Det er også mulig å ankomme landet i ferge fra Italia. Innad i landet er det mange muligheter for å leie bil eller ta taxi.

Overnatting

Det tilbys hoteller fra en til fem stjerner, så man har mange muligheter. Prisene er også rimelige.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK