Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Bilbao

Guggenheim museet, Baskerland, surfing, designshopping og tapas. Bilbao er spennende, unikt, interessant, og klar for å nytes.

Guggenheim i Bilbao. En av byens største stoltheter er fantastiske Guggenheim museet, og mange kommer til Bilbao nettopp på grunn av denne.
Del Bilbao på facebook Skriv ut

Publisert 2.desember 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Spania: Artikler

Annonse:

Glede

Glede. Bilbao er en by med mange gleder av ulike slag. Også arkitektonisk blir man på godt humør.

Katedralsk

Katedralsk. Katedralen i Bilbao er verdt et besøk. Et ypperlig byggverk som vil sette minner.

Bilbao er Baskerlands hovedstad, og kjent for å være et senter for gastronomiske gleder og design. Ikke så rart med Guggenheim museet tronende øverst over severdigheter. Byen ligger i Biscaya provinsen nord i Spania, og er et utsøkt sted for opplevelser på mange hold.

Området rundt gir gode muligheter for naturopplevelser som sykling, klatring og vandring. Men Bilbao er også utstyrt med en henrivende kystlinje mot Atlanterhavet, bestående av dramatiske klippeformasjoner og lange sandstrender.

Dessuten brekker bølgene ypperlig der, noe som gjør det til et surfeparadis for de som liker den slags. Kveldene kan være ypperlige på en av de lokale tapasbarene, og det er nok av småretter, som grillede sardiner og torsketerter, å velge i. Byen er kjent for sine tapasretter, og påstander som at de er best i verden, florerer ofte.

I området ved Calle Licenciado Poza er det flere slike barer å velge i.

Guggenheim

Men uansett hva ellers du velger å få med deg, bør du oppleve Guggenheim museet. Museet er i seg selv et vidunder, signert den nord amerikanske arkitekten Frank Gehry, og stod ferdig i 1997. Vidunderet er dekket av titanplater, som gjør det til et visuelt slående byggverk. Men også glass, stein og vann er komponenter brukt i utformingen.

Det var Baskiske myndigheter som i sin tid tok initiativ til et slikt museum, og heldigvis for oss alle, tente Guggenheim stiftelsen på ideen. Museet er i dag et av de mest kjente i verden.

Men også Museo de Bellas Artes Bilbao er verdt å få med seg. Her kan du nyte kunstverk av storheter som Goya, Francis Bacon og Picazzo, for å nevne noen.

Shopping

Grand Via er byens hovedgate, og her finner du flere store shoppingsentre. Det skal godt gjøres å ikke komme tilbake med noe nytt, selv om du ikke har lagt av penger til slike feriegleder. Men hvor stor budsjettsmell du skal gå på, bestemmer du selv, for i byen finner du også designbutikker som Gucci.

Transport

Flyplassen ligger plassert noen kilometer utenfor sentrum, og flere flyoperatører tilbyr turer fra Norge. Fra flyplassen går det buss omtrent hver halvtime.

Innad i byen er kollektivtrafikken vel utbygd, og du kan enkelt komme deg rundt med buss, trikk og metro. Taxier er også et alternativ, det samme er bena.

Overnatting

Det finnes mange hoteller her, og man kan gjøre kupp med tanke på priser. Man kan også reise på pakketur, og få hotell med bra standard i prisen. Det beste er å sjekke litt med hva man ønsker å bo i nærheten av, og velge hotell deretter.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører