Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Ukraina

Kiev

Historiske bygninger, sandstrender midt i sentrum, shopping til en rimelig penge og visuelle gleder hvor enn du hviler øyet. Ukrainas hovedstad Kiev er en delvis skjult diamant, som har mer å tilby enn oransje revolusjoner.

Kiev. Idyll: Kiev har mange idylliske øyeblikk å by på. Foto: R. Lezhoev
Del Kiev på facebook Skriv ut

Publisert 30.april 2002. Sist endret 14.april 2009.

Ukraina Fakta om Ukraina

Offisielt navn: Ukraina

Hovedstad: Kiev

Folketall: 47 425 336

Areal: 603 700 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (UAH)

Språk: Ukrainsk

Retningsnummer: +380

Kiev: Pekere

Annonse:

Kiev

Kiev. Arkitektonisk: Kiev er enda ikke oppdaget av de største turistmassene, men har mye å oppdage. Foto: wikipedia

Kiev ligger i den nordlige delen av landet, og er et vakkert skue på mange måter. Elven Dnieper renner tvers gjennom, og er vakkert dandert med små øyer og holmer med behagelige sandstrender hvor dere kan hvile ut etter å ha trasket gatelangs gjennom byen som er tydelig påvirket av Tsarens storhet.
Blant mange av de flotte bygningene er den bysantiske Vladimir- Katedralen med sine utsøkte og velkjente utsmykkinger.
Men det stopper ikke der. Over 20 museer har fått plass i byen, og ett av de mest berømte er Det store Fedrelandkrigens museet med den velkente Rodina statuen på toppen.

Grønt

Kiev er også en grønn by, med mange parker, to botaniske hager, dyrepark og planetarium, for å nevne noe.
Det finnes også mange andre spennende kulturelle severdigheter her som; teater og opera. Kiev- operaen er velkjent i sitt miljø.
En annen severdighet vel verdt å stifte nærmere bekjentskap med er Grotteklosteret (Petsjerskaja Lavra) som ble grunnlagt i 1015 og som er kjent for sine, nettopp, underjordiske grotter.
Maidan Nezalezhnosti - plassen er også verdt et besøk. Det var her den verdenskjente og historiske Oransje revolusjonen tok plass i 2004.

Shopping

Du får tak i det meste her, og det finnes flere store kjøpesentre, butikker og markeder hvor du kan gå amok.
Hovedgaten, Khreshchatyk, er et bra sted å begynne, og er kjent for å være et travelt sted for shoppere. Men det er også verdt å ha øyne og ører åpne for litt mindre steder i sidegater.
Det er også stedet for å nyte god mat og godt drikke på restaurant. Kiev har et stort utvalg, og man har valgmuligheter som internasjonale retter og lokale godbiter. Det er jo absolutt verdt å smake på de lokale rettene når man først befinner seg i et annet land.

Transport

Mange flyselskaper har de siste årene fått øynene opp for Kiev, og tilbyr turer dit. Man kan også få relativt rimelige pakketurer hvis man er heldig.
Innad i Kiev kan det være store avstander, og det er ikke dumt å lære seg metrosystemet. Men bruk også bena, da er det så mye lettere å legge merke til ting.

Overnatting

Hotellkjeder som Radisson SAS og Hyatt har tilbud i byen. Andre hoteller er; Premier Palace Hotell, Riviera On Podol og Tsar Village apartments, for å nevne noen. Som nevnt tidligere kan pakketurer være et godt alternativ.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører