Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kroatia

Zagreb

Hovedstad og størst i Kroatia. Zagreb regnes som en industriby, men er også høysete for kunst, kultur, utdanning og forskning, enda nokså uoppdaget, men på tide å oppdage.

Zagreb. Levende: Zagreb skjuler mange minner. Kom deg litt utenfor turiststedene og innta det levende lokale livet. Foto: istockphoto.com
Del Zagreb på facebook Skriv ut

Publisert 8.mai 2008. Sist endret 2.februar 2010.

Kroatia Fakta om Kroatia

Offisielt navn: Republikken Kroatia

Hovedstad: Zagreb

Folketall: 4 495 904

Areal: 56 594 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Kroatiske kuna (HRK)

Valutakurs: 100 HRK = 134.77 NOK

Språk: Kroatisk

Retningsnummer: +385

Zagreb: Pekere

Annonse:

Kunst

Kunst. Mimara museum inneholder flere tusen forskjellige kunstverk fra forskjellige kulturer og epoker, og er vel verdt et besøk. Foto: Jajaniseva (wikipedia.org)

Lyst

Lyst. Zagreb er et spennende reisemål, og et behagelig skue med en lys fremtid.

Pent

Pent. Zagreb har også mye vakker arkitektur, og det er forståelig at Nasjonalbanken har funnet veien til mange minnekort. Foto: Jajaniseva (wikipedia.org)

Byen ligger ved foten av Medvednica fjellene ved elven Sava, og her har den ligget mange hundre år. Rett nord for byen ligger området Zagorje, hvor det kryr av fantastiske vingårder og skogsområder. Er du i Zagreb bør du oppleve gamlebyen og dens praktfulle atmosfære og arkitektoniske vidundre.

Middelalderbygninger ligger side om side og hver solnedgang opplyses gatene av gasslykter påtent av vektere, som gir en romantisk atmosfære enten du er der alene eller sammen med noen. Rett ved gamlebyen ligger det et stort utvalg av butikker, restauranter og fortauskafeer, som kan og bør benyttes.

Vi nordmenn elsker jo å gjøre gode kjøp i utlandet, og med de stive norske prisene vi er vant til gir jo de fleste steder inntrykket av penger spart. Slik er det så absolutt i Kroatia og Zagreb også. Byen er en av de beste shoppebyene i landet, og vareutvalget er stort. Her kan du fråtse i Italienske sko, vesker, klokker og smykker, for å nevne noe, mens du tar pausene med en billig ti kroners pils, for å nevne noe annet.

Det er med andre ord fullt mulig å oppleve alle slags morsomheter uten å spare de neste to årene for å kunne reise tilbake, så lenge du ikke har finansiert gledene med mastercard.

Severdigheter

Men Zagreb har flere severdigheter enn en vakker gamleby, alkoholholdig drikke og butikker, og du bør legge turen innom et av de mange museene, teatrene og kunstgalleriene. Det er også flere musikkakademier i byen, og får du sjansen til å oppleve det, ta den.

Klimaet er ikke så langt unna Norges, med tørre og varme sommere og kalde og snøfylte vintre, men Zagreb kan uansett besøkes året rundt.Sommeren er uansett å anbefale, da det på denne tiden arrangeres mengder av festivaler.

Transport

Zagreb Internasjonale flyplass ligger noen kilometer på utsiden av sentrum med god transport til og fra byen. Buss er et godt alternativ til å komme seg rundt. Mange av bussene er nye, og trafikknettet godt utbygd. Tog er også en mulighet. Det er også taxier som kjører på takstameter, og mulighet for å leie biler.

Overnatting

Det er mange hoteller, ferieleiligheter, pensjonater og campingplasser i området, og man kan finne noe i alle prisklasser og standarder. Kroatere liker å ha det rent og ryddig rundt seg, og det gjenspeiler seg som regel i overnattingsstedene.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører