Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier

Curacao

En bit av Nederland langt ute på det Karibiske havet. Curacau er en av øyene til Nederlandske Antillene og kan sammenlignes med mer kjente Aruba. Her er det strandliv, behagelige kvelder og solfylte dager som gjelder.

Curacao. Fargerikt: Curacao er fargerikt på så mange måter. Her er det bare å kose seg. Foto: istockphoto.com
Del Curacao på facebook Skriv ut

Publisert 15.mai 2002. Sist endret 12.juni 2009.

Annonse:

Curacao

Curacao. Havn: Mye av livet på Curacao og hovedstaden dreier seg om havnen. Et behagelig sted å slappe av. Foto: wikipedia

Curacau

Curacau. Enjoy: Curacau er åpent for å gi nytelse og fine feriedager. Foto: wikipedia

Curacao er den største og mest befolkede øya av de såkalte ABC-øyene, Aruba, Bonaire og Curacao, og en del av de nederlandske Antillene. Her er livet bedagelig! Dykking og snorkling foregår i eksotiske og spennende farvann, og øya er spesielt kjent for disse forholdene.
Men det er ikke noe dårlig sted å være en landkrabbe heller. Sandstrendene er innbydende og behagelige, og hvis du ikke ønsker å befinne deg under vann, kan du nyte havet fra oven. Det asurblå havet er en fryd for øyet.
Det er også den typiske nederlandske arkitekturen som preger hovedstaden Willemstadt, hvor over halvparten av befolkningen bor, og hvor du antageligvis kommer til å bo selv. De fargerike husene som ligger side om side er humørspredere på lik linje med de glade innbyggerne. Er du så heldig å komme hit halvannen måned før påske, kan du ta del i øyas karneval. Et minne som ikke gir slipp med det første!
Willemstadt står for øvrig på UNESCOs anerkjente liste.

Matslave

Et must når man besøker Curacao og Willemstadt er å avlegge et besøk til slavemuseet. Her får du et innblikk i en dyster fortid.
Deretter kan du ta turen til en av kafeene eller spisestedene og nyte en av de mange eksotiske rettene, for å komme på godt humør igjen. Og da er det nesten en selvfølge å nyte en dram av ekte Curacao! Den verdenskjente appelsinlikøren som har sitt opphav herfra.

Christoffel


Har du solt deg rød, badet deg lei og spist deg mett, er det en god idé å benytte muligheten til å besøke Christoffel, en nasjonalpark som ligger litt på utsiden av byen. Og har du først kommet deg på utsiden av byen bør du også oppleve en av de mange plantasjene som preger øya.
For de minste, og for egentlig alle, kan det være moro å tilbringe noen dager på Curacao akvarium og delfin akademi! Her kan du se luftig akrobatikk fra våre null beinte venner.
Dypvannsfiske er også en aktivitet man enkelt kan bedrive her, og en dag på sjøen i strålende vær er jo ikke å forakte i noe land!

Transport

Mange tilbydere av pakkereiser hit, men man kan også fly på egenhånd. Flyplassen Curacao Internasjonale flyplass ligger litt utenfor byen, og man kommer seg lett videre med taxi.
Det kan være lurt å leie bil hvis du ønsker å komme deg rundt å få sett øya.
Selve Willemstadt er best på to bein, og det tar omtrent bare 30 min å traske gjennom byen.

Overnatting

Som nevnt så er det mange tilbydere av pakketurer hit, som kan være en bra opplevelse. Ønsker du å finne hotell selv, så kan Kura Hulanda, Marriot beach resort & Emerald Casino og The sea aquarium resort, være noen alternativer.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører