Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sverige

Karlstad

Sverige er et turistparadis for oss nordmenn, og når man skal se litt mer av vårt kjære naboland en bare Strømstads tilbudsplakater og sinna tollere, så er det absolutt verdt å legge turen til Karlstad. Det var jo tross alt her Norge ble ”skapt”.

Karlstad. Naboliv: Karlstad i Sverige har flott natur og vennlige mennesker. Foto: istockphoto.com
Del Karlstad på facebook Skriv ut

Publisert 15.juli 2008. Sist endret 8.februar 2010.

Sverige Fakta om Sverige

Offisielt navn: Kongeriket Sverige

Hovedstad: Stockholm

Folketall: 9 060 430

Areal: 449 964 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Svenske kroner (SEK)

Valutakurs: 100 SEK = 92.43 NOK

Språk: Svensk

Retningsnummer: +46

Annonse:

Arkitektur

Arkitektur. Karlstad har mye å se på, også av arkitektur som fenger.

Frihet

Frihet. Karlstad var byen hvor forhandlingene om Norges unionsoppløsning med Sverige tok sted.

Solbyen kaller de seg, og selv om folk flest kanskje ikke forbinder noen skandinaviske byer som utpregede solbyer, har Karlstad funnet en måte å sno seg inn i kallenavnet.

For et smil er også en liten sol, sier de.
Det kan jo stemme.


Og folk er kjent for å være hyggelige og smilende her. Byen ligger i Värmland på nordsiden av Vänern sjø, og ble grunnlagt i 1584. Mye ligger til rette for flotte naturopplevelser ettersom Värmland området innehar tusenvis av sjøer, kanaler og skogsområder med et rikt dyreliv.

Men den idylliske plasseringen gir også muligheter for mye annet en Lars Monsen kopiering, og hvis kanopadling ikke frister, gir den idylliske plasseringen ved sjøen, og spesielt ved Klarälven, gode muligheter for båtsightseeing.

Men det er mer. Ikke minst av historisk interesse og da spesielt for oss nordmenn. For det var faktisk her i denne byen at forhandlingene om unionsoppløsning tok sted i 1905, og vi vet jo alle hvordan den endte.Vi er jo tross alt en egen nasjon i dag. En fin tanke å ha i hodet når man vandrer en tur gjennom Mariebergsskogen, Karlstads stolte bypark, nyter den visuelt vakre Biskopgården, en av byens eldste bygninger, eller tar en tur på Värmlands museum for å få en historisk innføring av stedet.

Reiser man med barn kan det være smart å ta en utflukt til Sunne Vattenpark som ligger omtrent en times kjøring herfra. Daglig går det buss og tog frem og tilbake.

Transport

Karlstad har egen flyplass, som ikke ligger langt fra byen, men få muligheter for å fly fra Oslo. Men bil, buss eller tog er gode alternativer, som tar deg helt frem.

Overnatting

Hoteller, ferieleiligheter og campingplasser er noen av alternativene. Det finnes altså muligheter for de fleste. Clarion Collection Hotell Drott og Scandic Klarälven Karlstad er to av dem.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører