Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Elviria

For mange nordmenn som reiser til Marbella, er det ikke selve byen som er reisemålet, men snarere en leilighet eller et hus i et av de utallige ferie- og bokompleksene som ligger i områdene rundt.

Del Elviria på facebook Skriv ut

Publisert 16.mai 2002. Sist endret 20.mars 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Et eksempel kan være Elviria del Sol, et "rent norsk" anlegg bestående av ca 170 luksuriøse leiligheter i et stort og velpleid parkområde ca. 8 kilometer øst for Marbella. Denne ferie-enklaven ble oppført av Selmer-Furuholmen omkring 1987 og har egen norsk klubb, restaurant, stort bassenganlegg, servicekontor etc. I den nærliggende kinarestauranten kan du oppleve å møte en kinesisk kelner – i Spania – som snakker grunnleggende restaurant-norsk som hun har lært av alle de norske gjestene gjennom mange år.

En leilighet i Elviria del Sol koster gjerne et par millioner kroner eller mer, men da får du også 3-4 soverom, stor terrasse og NRK via satellitt. Dessuten er dette lille paradiset langt mer åpent og luftig enn dem de bygger nå; de er gjerne temmelig tette.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører