Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Paris

Notre Dame, Eiffeltårnet, Louvre, Versailles, Sacre Coeur, Montmartre, Triumfbuen, Champs-Elysées, Latinerkvarteret, Musée d'Orsay ... Hvor skal man begynne og slutte i Paris? Blir man noen gang ferdig med byen? Neppe.

Triumfbuen. Triumfbuen hvor du kan skimte Eifel tårnet i bakgrunnen. Foto: Wikipedia.org
Del Paris på facebook Skriv ut

Publisert 11.mai 2005. Sist endret 11.mai 2013.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Lycos: Bilder fra Paris

Lycos: Bilder fra Paris. Notre Dame

Paris utsiktsbilde

Paris utsiktsbilde. Utsyn fra toppen av triumfbuen.

Picsearch: Bilder fra Paris

Picsearch: Bilder fra Paris. Et søk i bildebasen Picsearch etter bilder fra Paris.

Webshots: Paris

Webshots: Paris. Et søk i bildebasen Webshots som bringer opp haugevis av bilder fra Paris.

Yahoo: Bilder fra Paris

Yahoo: Bilder fra Paris. Et søk i Yahoos bildebase, som bringer frem et par tusen bilder. Større versjoner kan kjøpes.

Paris er verdens ukronede kulturmetropol og romantikkens hovedstad. Ingen steder finnes like vakre og storslåtte monumenter, fascinerende kunstnertradisjon, frivol livsglede, gastronomi, vinkultur og mote. I flere hundre år har byen definert den gode smak, vært arnested for nye trender, politiske nyvinninger og samtidig et levende museum for forgangne tider – alt på en gang. Paris er da også verdens mest besøkte reisemål.

I guidene som er listet opp til høyre finner du ALT om hvert minste tilbud i Paris. Les til øyet blir stort og vått om de vakre severdighetene, restauranttilbudet og alle de spennende og historisk interessante områdene i byen. Hvor du enn går er historien til stede; Paris er 2000 år gammel, med minner og funn fra alle periodene.
Planlegg godt!Hvis du skal på din første tur til Paris, har du noen hektiske dager foran deg. Listen over obligatoriske steder som må besøkes er lang. Regn ikke med å klare alt og regn heller ikke med at du rekker å se mer enn en liten flik av f.eks. Louvre på en dag. Du blir mett. Bruk guidene til å plukke ut det mest interessante og legg en slagplan. Heldigvis er det enkelt å komme seg rundt i byen. Paris har verdens desidert beste og mest finmaskede undergrunnsbane: Metroen.

Innimellom det kulturelle strevet må du ta deg tid til å nyte! Paris er gastronomiens Mekka – folk valfarter hit for å oppleve det beste et kjøkken kan fremskaffe. Råvarene finner du i spesialforretningene; bakere, konditorier, slaktere, grønnsakhandlere og delikatesseforretninger. I Paris har supermarkedene ennå ikke overtatt alt, heldigvis. Det er ikke dumt å bruke guidene til å finne de gode spisestedene; tilbudet er så stort at man skal lete litt for å finne de beste og de med rett pris. Bestill bord hvis du kan!

Atmosfæren!

Atmosfæren i Paris må bare oppleves. Ta deg en tur om kvelden til Marais, Belleville, Chinatown eller Latinerkvarteret og nyt mylderet og inntrykkene! Om kvelden kan du også velge og vrake i konserter, teatertilbud og arrangementer av alle slag. Er du heldig, kan du om sommeren oppleve klassiske konserter utendørs under den nye triumfbuen på La Defense; Paris' hypermoderne finansstrøk øverst i aksen som går gjennom den gamle triumfbuen, Place de la Concorde og til glasspyramiden ved Louvre. Paris er byplanleggeres drøm og alle storbyers mor.

EuroDisney

Selv om Pariserne var sterkt negative da Disney-konsernet anla sin gigantiske underholdningspark utenfor byen for noen år siden, er det et faktum at svært mange av turistene kommer til byen mest for å oppleve Disneyland Paris. Du kommer dit med tog som korresponderer med Metroen og turen tar ca. 40 minutter. Disneyland i Paris er praktisk talt identisk med originalen i Los Angeles – og omtrent like stort. Vår påstand er at du trenger tre dager i parken før du har rukket over alt. Men de færreste orker mer enn to ...

Paris er ellers en grei by å ha med barn i, bortsett fra at du fort kan gå deg i hjel ... i Metroen under jorden. Se artikkelen nedest på siden om barnetilbud.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører