Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Danmark

Århus

Verdens minste storby, Århus, i nabolandet Danmark, er et pulserende sted med dansk sjarme, priser og pølser. Vikingene gjorde i hvert fall noe riktig da de grunnla denne byen.

Del Århus på facebook Skriv ut

Publisert 4.juli 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Danmark Fakta om Danmark

Offisielt navn: Kongeriket Danmark

Hovedstad: København

Folketall: 5 447 084

Areal: 43 094 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Danske kroner (DKK)

Valutakurs: 100 DKK = 133.84 NOK

Språk: Dansk

Retningsnummer: +45

Annonse:

Historisk

Historisk. Århus er en av Nordens eldste byer. Hørning kirke er et bevis på de eldgamle tradisjonene. Foto: Sten Porse

Sykler

Sykler. Som i resten av Danmark er også Århus velegnet til sykling. Bysyklene er gode alternativer for å komme seg rundt. Foto: Villy Fink Isaksen

Vakkert

Vakkert. Toldboden i Århus er også et vidunderlig arkitektonisk verk. Foto: Stan Shebs

Med rundt 300 000 innbyggere er Århus Danmarks nest største by, og med rundt 40 000 studenter er det også en ung og levende by. Blander du dette med de gamle tradisjonsrike bygningene, nesten uforståelige setninger, iskrem, tivoli og frilynthet, har du grunnen til at byen er så populær blant oss nordmenn.

Det er en smak av hele Danmark, i en by! Spesielt i Den gamle by, hvor de har bygninger og hus fra rundt 20 andre byer.

Det er et levende folkemuseum, hvor de ansatte vandrer rundt i klær fra disse tidsalderne, og hvor man kan finne skjulte kafè gleder i bygg innredet som hjem. Det er en surrealistisk følelse å traske rundt her, og man får et fint innblikk i dansk historie og levemåte. Spesielt vakkert er det i jula når det er pyntet med glitrende julepynt, og brosteinsgatene er opplyst.

Men Århus er mer enn den gamle by. Den er også den nye by, og her kryr det av shopping butikker, kafeer, restauranter og andre gleder som man enkelt kan ta del i.

Hovedgaten Ryesgade/Søndergade, strekker seg tvers gjennom handelssentrummet. Her ligger også den lille og den store torg som er idylliske samlingspunkt. Elven som strekker seg gjennom byen er også et yndig sted å være. Den sammenliknes med Aker brygge, og er stedet for både lokale og turister. Ved Åboulevarden som ligger ved sidna, kryr det av restauranter og kafeer for oppfriskende pauser.

Er du her bør du også shoppe i en av de lokale designerbutikkene. Det er store sjanser for å komme hjem med noe spesielt i bagasjen. Århus er også elsket av kunstnere, og har en bohemsk rytme over seg samtidig som den er pulserende. Spesiell, med andre ord. Du bør besøke ARoS, som er kunstmuseet, Dansk plakatmuseum og Kvinnemuseet, som tar for seg kvinners kultur og historie.

Transport

Århus lufthavn ligger ikke langt unna byen, og det går ofte fly. Fra flyplassen og inn til sentrum er det lett å få offentlig transport.Det er også muligheter for å ta ferge til Danmark, og benytte bil resten.Innad i byen er bein og sykkel gode alternativer.

Overnatting

Det er mange hoteller og leiligheter her, med forskjellige stjerner og priser. Litt på utsiden er det også muligheter for feriehus, som kan bli rimeligere hvis man er over tre som reiser. Bruk litt tid og finn beste alternativ for deg.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører