Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Brasil

Natal

Nordøstkysten av Brasil utmerker seg gjennom en skulpturaktig skjønnhet. Langs det asurblå Atlanterhavet snirkler det seg kritthvite sanddyner, og horisonten blir bare brutt av enkeltstående kokospalmer eller av seilene fra vakkert utskjærte fiskebåter. Brasil øker stadig i popularitet, og en rekke turoperatører har blant annet Natal på sitt faste reiseprogram.

Natal. de Ponta do Morcego, Natal, Brasil
Del Natal på facebook Skriv ut

Publisert 23.november 2006. Sist endret 11.mai 2013.

Brasil Fakta om Brasil

Offisielt navn: Forbundsrepublikken Brasil

Hovedstad: Brasília

Folketall: 186 112 794

Areal: 8 514 877 km²

Styreform: Føderal republikk

Valuta: Brasilsk real (BRL)

Valutakurs: 1 BRL = 2.1955 NOK

Språk: Portugisisk

Retningsnummer: +55

Annonse:

Catedral de Nossa Senhora da Apresentação i Natal

Catedral de Nossa Senhora da Apresentação i Natal. Foto: Allan Patrick (wikipedia.org)

Natal i Brasil

Natal i Brasil. Kilde: Allan Patrick (wikipedia.org)

Stranden Ponta Negra ved Natal

Stranden Ponta Negra ved Natal. Foto: Don Leon

Natal har 800.000 innbyggere og er en relativt stor by, men miljøet er fortsatt preget av et landlig tempo hvor strand- og utelivet dominerer. De mest populære strandaktivitetene er, utover den vanlige badingen og surfingen, "dynebuggy"-kjøring (å kjøre jeep i sanddynene) og paragliding. Ponta Negra er stranden som lokker de fleste besøkende, og den ligger drøye ti kilometer utenfor Natal. I helgene er den full av folk, og den har et godt utvalg av små restauranter og strandbarer, barracas, hvor du kan få deg en drink, servert i kokosnøtt.

De nysgjerrige blir også anbefalt å ta en tur til kyststrekningen i regionen rundt Natal. Mot sør ligger det flere koselige landsbyer. Reis til landsbyen Pipa, som ligger i området rundt Tribau do Sol og har utmerkede barer og restauranter, eller til Pirangi do Norte, med stille badevann i naturskapte havbassenger.

I nord blir landskapet dominert av de enorme sanddynene. Genipabu har mye av dette, men også et trivelig utvalg av restauranter. Fiskerlandsbyen Muriu er et annet, populært utfluktsmål.

I Natal, og det nordøstre Brasil har man nettopp stiftet bekjentskap med en voksende pakketurisme, men det er fortsatt det brasilianske som dominerer i regionen. Natal er nemlig i det store og det hele brasilianernes eget feriested, så sørg for å reise hit mens situasjonen fortsatt er slik som den er nå.

Reise rundt

Byen har gode bussforbindelser, og det går busser fra Rodoviária Nova til de forskjellige strendene (tlf 084-205 43 77). Ellers er den enkleste måten å reise mellom strendene og byen Natal med taxi.

Valuta

Den lokale valutaen heter real, og 1 real tilsvarer omtrent 5,50 norske kroner. Prisnivået er relativt lavt. Et dobbeltrom på et hotell av middels standard koster rundt 300 kroner. En middag på en middels restaurant koster omtrent 100 kroner.

Restauranter

Sobre Ondas, Av Erivan França, tlf. 219 42 22. Stor veranda mot stranden og perfekt for å unnslippe solen midt på dagen. Bred meny og god fruktjuice.

Sobre Ondas, Av Erivan França, tel 219 42 22. Stor veranda mot stranden och perfekt för att fly solen mitt på dagen. Bred meny och goda fruktjuicer.

Mandi-Oca, Rua Sen Teotônio Vilela 1111, Alto de Ponta Negra, tlf. 3091 3294. Kafé med sandgulv og Amazonas-atmosfære. Et av de få stedene i Alto de Ponta Negra som har åpent i hele dagen.

Mandi-Oca, Rua Sen Teotônio Vilela 1111, Alto de Ponta Negra, tel 3091 3294. Café med sandgolv och Amazonas-atmosfär. Ett av de få ställen i Alto de Ponta Negra som har öppet i ett sträck under dagen.

Severdigheter

Turistinformasjonen ligger på Praia das Artistas, og på flyplassen.

Machadao stadion - Det er en opplevelse å gå på fotballkamp i Brasil, med sorkester og et bølgende hav av suportere.

Baía Formosa - En fiskerlandsby med lite turisme og flotte strender.

Forrókvelder - Dansefest på lokalet med fullt kjør og blanding av samba og country & western.

Beachbuggytur - Jeeptur i det store sanddynelandskapet nord for byen. Strendene lengst bort er vernet.

Museu Câmara Cascudo, Av Hermes de Fonseca 1440 Tirol, tlf. 211 84 04. Utstillinger om arkeologiske utgravninger, Umbanda-religionens ritualer og om sukker-, skinn- og petroleumsindustrien.

Shopping

Brasiliansk musikk - Et utmerket minne fra reisen.
Indiansk håndverk - Blir solgt til en lav pris i FUNAI-butikker (Den nasjonale indianerforeningen).
Hengekøyer - Funksjonelle, dekorative og vellagde.
Utskårede treskulpturer - Vanlige i Salvador og Cachoeira Skinnvarer - Sko, fotballer, belter, lommebøker og vesker.
Candomblébutikker - Selger røkelse, amuletter og keramikkfigurer av afrobrasilianske guder.
Natal Shopping, Av Senador Salgado Filho 2234, Candelária, mellom Ponta Negra og sentrum. Stort kjøpesenter med restauranter, ATM, kino og 140 butikker.
Centro de Artesanato, Praia dos Artistas. Fint sted å finne billige gaver på.

Sikkerhet

Den økende turismen har ført til at området har begynt å lokke til seg småtyver. Pass godt på verdisakene på bussen og stranden. Ikke slipp kredittkortet ut av synet når du betaler, og ta vare på kvitteringene. Politi tlf 232 74 04.

Mat

Feijoada - En kjøttgryte som blir servert med ris og en bønneskål. Den brasilianske nasjonalretten.
Pirarucu ao forno - Den mest kjente av fiskene fra Amazonas, ovnsbakt med sitron og krydder.
Vatapá - En fiske- og skalldyrsrett med en tjukk saus av maniok, kokos og palmeolje.
Xinxim de galinha - Kyllingbiter smakt til med hvitløk og sitron.
Casquinha de carangueijo - Fylt krabbe.
Acarajé - Skollede brune bønner, moset og fritert i palmeolje. Bollene har tørkede reker, pepper og tomatsaus.
Moqueca - En type saus eller gryterett med fisk, reker, østers eller krabbe. Blir kokt i leirgryte med palmeolje og kokosmelk.

Strender

Genipabu Beach - Ligger 30 kilometer nord for byen og er kjent for opp til 50 meter høye sanddyner. Vakre palmetrær og mørk sand. Barnevennlig.

Praia da Pipa - Ligger 85 kilometer sør for Natal. En by som ekspanderer og har et omtalt natteliv. Urørte strender med tidvis rolig vann, sanddyner, klipper og naturlige bassenger hvor du kan svømme sammen med delfiner. Barnevennlig.

Ponta Negra - Ponta Negra er den mest populære av byens strender. Den har en tre kilometer lang strand, full av hoteller og restauranter. Ligger 14 kilometer sør for Natal. Ikke barnevennlig.

Búzios - Forbi byen Búzios, som ligger 40 kilometer sør for Natal. Gå videre og nå fantastiske strender med hvite sanddyner, kokospalmer, små farmer og urørt regnskog.

Pirangi do Sul & Pirangi do Norte - To trivelige, rolige, små landsbyer med flotte strender. 25 kilometer fra Natal


domming