Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Sveits

Bern

Sveits hovedstad Bern er etter sigende oppkalt etter en bjørn, og nettopp bjørner kommer du til å stifte bekjentskap her nede. Men du kommer også til å ta del i gleder som sjokolade, oster, vin og en vakker middelalderbydel. Bern har noe for alle, så ta med deg hvem du vil.

Bern. Mektig: Bern er mektig på mange måter. Deres arkitektur, historie og omliggende landskaper er alle med på å skape inntrykkene. Foto: istockphoto.com
Del Bern på facebook Skriv ut

Publisert 21.mai 2002. Sist endret 10.august 2009.

Sveits Fakta om Sveits

Offisielt navn: Det sveitsiske edsforbund

Hovedstad: Bern

Folketall: 7 507 000

Areal: 41 285 km²

Styreform: Sveitsisk parlament (republikk)

Valuta: Sveitsiske franc (CHF)

Valutakurs: 100 CHF = 913.44 NOK

Språk: Tysk, fransk og italiensk

Retningsnummer: +41

Annonse:

Bern

Bern. Middelaldersk: Mange av Berns bygninger er fra middelalderen, og utgjør den visuelle kjernen i den vakre byen. Foto: istockphoto.com

Bern

Bern. Einstein: Det var her Albert Einstein kom opp med sin verdenskjente formel. I dag er huset hans omgjort til et museum. Foto: wikipedia

Byen ble grunnlagt så tidlig som i 1191, og etter sigende fikk den navnet etter det første dyret som falt på jakt i området, nemlig en bjørn. Derfor finner man også bjørnesymbolet i flagg og suvenirer. Men de har også ekte bjørner her, og bjørnegrotten er et velkjent og populært turistmål, hvor det har vært bjørner i århundrer.
Men mye har forandret seg fra den gang Bjørn ble til Bern, og i dag er Bern en moderne by i den tysktalende delen av landet, som er bedre kjent for sine gode viner, oster, kniver og klokker.

Severdig

Bern er ikke bare en reise i en historisk tid, med en vakker gamleby plassert på UNESCOs verdensarvliste. Bern er også et kulturelt midtpunkt, og deler stadig ut sine kulturelle gleder.
Et av de viktigste er klokketårnet, utstyrt med bevegelige dukker som utfører pantomimer før hvert klokkeslag.
Bern Kunstgalleri er et populært sted for både turister og fastboende. Her finner du kunstverk fra både internasjonale og nasjonale storheter.
En annerledes kunstform er det populære dukketeateret, hvor denne tradisjonelle underholdningsformen holdes ved like, og hvor marionetter er de store stjernene.
Et besøk til parken Gurten er også populært blant de tilreisende. Her finner du forskjellige former for kultur og underholdning, og også en flott utsikt over alpene, sommerstid.
Den gotiske domkirken er også verdt å få med seg, og er et flott syn for øyet.

Einstein

Selveste Albert Einstein har også satt sitt preg på byen, gjennom Einsteins House. Her bodde han fra 1903 til 1905, og det var her hans verdensberømte formel E = mc ² ble skapt. I dag er leiligheten et museum, restaurert slik den så ut akkurat da.

Transport

Bern flyplass ligger ikke langt fra sentrum, og det er enkelt å komme seg derfra. Mange flyselskaper og operatører tilbyr reiser hit, og prisene varierer. Man kan også komme seg til byen ved hjelp av tog eller buss. Innad i Bern er det flere muligheter for offentlig transport, leiebil og taxi.

Overnatting

Bern tilbyr billige hoteller og luksushoteller. Med andre ord mange muligheter for komfortable netter i denne vakre byen.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører