Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kina

Xian

Keiserbyen i Kina er unik på så mange måter. Levende, historisk, spennende og krigersk. Det var Kina ble Kina og er det fremdeles.

Xian. Magisk: Xian er historisk, vakkert, fasinerende og fortryllende. Et sted for dere alle. Foto: istockphoto.com
Del Xian på facebook Skriv ut

Publisert 8.august 2008. Sist endret 8.februar 2010.

Kina Fakta om Kina

Offisielt navn: Folkerepublikken Kina

Hovedstad: Beijing

Folketall: 1 314 480 000

Areal: 9 572 419 km²

Styreform: Folkerepublikk

Valuta: Kinesiske yuan (CNY)

Valutakurs: 100 CNY = 127.96 NOK

Språk: Kinesisk

Retningsnummer: +86

Annonse:

Folksomt

Folksomt. Som i store deler av Kina, er også Xian folksomt. PÅ togstasjonen kan du forresten bringes til mange andre spennende byer i det enorme landet. Foto: wikipedia.org

Keisere

Keisere. Xian er keiserbyen over noen, og innehar også de fantastiske terrakottasoldat statuene fra Keiser Qin. Foto: Maros Mraz

Eventyrer Keiserbyen Xian startet med imperiebyggeren Qin, keiseren som hele landet er oppkalt etter, noen århundrer før kristus. Best for oss er han kjent for sitt enorme gravmonument av Terrakottastatuer, som ble laget og begravd sammen med han. En overtro som skulle sørge for at han ble passet på hvor enn han reiste etter det evige mørket.

Også Han – Keiserne som kom til makten noen hundre år etter Qin benyttet seg av terrakottakrigere, men i mye mindre størrelse, og ikke så fryktinngytende som Qins.

Noe som er veldig spennende er at graven til Qin, og mange av de andre keiserne som er begravet i området, aldri har blitt åpnet. Mange er redd for at det betyr ulykke, og mytene om gullbelagte palasser og kvikksølvelver, lever i beste velgående enda. Det er altså en by med en fantastisk historie som gir et overveldende inntrykk.

Et av kinas beste museer, Shaanxi provinsens naturhistoriske museum, ligger også her, og kan gi deg en inngående innføring i byens storhet, gjennom rundt 400.000 bruddstykker av historisk verdi. Veldig spennende, spesielt siden Xian har vært sentral i Kinas sivilisasjonsutvikling og utvikling.

En annen severdighet, som også er et tegn på byens storhet, er den enorme bymuren. Nå har jo Kina også den Kinesiske mur, så enorm er vel litt overdrevet, men med en lengde på 14 km og en høyde på opptil 12 meter, er det enda et arkitektonisk underverk som for evig tid beskytter innbyggerne her.

Det er mye å se og oppleve i Xian, og tradisjonelle medisinmarkeder bugner av eksotiske varer for skandinaviske øyne. Vel verdt å få med seg, selv om selvmedisinering kanskje ikke er det smarteste her.Hektiske basarer i ekte kinesisk ånd er det også mulig å oppleve, og det kan jo være fint å ta med seg både håndlagde og visuelle shoppingminner hjem fra Keiserbyen.

Når du er i Kina, bør du også unne deg å prøve lokale matretter. Det er mange restauranter i Xian som serverer mat det har blitt skrytt av.

En hel bydel i Xian er muslimsk, utviklet av etterlevninger av handelsreisende som kom til landet fra Arabia for hundrevis av år siden. Her ligger også en av kinas største moskeer, og mye av bykjernen bærer preg av muslimsk tilstedeværelse.

Transport

Mange tilbyr pakketurer hvor du får oppleve flere av kinas utrolige byer og områder, og Xian har blitt et populært reisemål som mange operatører tilbyr turer til.

Flyplassen Xian Xianyang Internasjonale flyplass, ligger omtrent 40 kilometer fra bysentrum, med mange muligheter for transport frem og tilbake. Innad i Kina er det mulig å ta tog mellom de forskjellige byene. I selve byen er ben et godt valg.

Overnatting

Hoteller i mange prisklasser og stjernestandarder preger byen, og det er best å bruke litt tid på forhånd. Mange pakketur operatører har hoteller innlemmet i reisen.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører