Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kina

Guilin

Et område så enestående og vakkert at det har blir kalt Gudenes paradis på jorden, fordi området er ”det vakreste under himmelhvelvingen”. Guilin i Kina, er en opplevelse for kropp og sjel, på flere måter.

Guilin. Kulturelt: Guilin kommer til å gi deg kulturelle minner for all fremtid. La øyeblikkene feste seg mentalt. Foto: istockphoto.com
Del Guilin på facebook Skriv ut

Publisert 8.august 2008. Sist endret 15.februar 2010.

Kina Fakta om Kina

Offisielt navn: Folkerepublikken Kina

Hovedstad: Beijing

Folketall: 1 314 480 000

Areal: 9 572 419 km²

Styreform: Folkerepublikk

Valuta: Kinesiske yuan (CNY)

Valutakurs: 100 CNY = 127.96 NOK

Språk: Kinesisk

Retningsnummer: +86

Annonse:

Syv stjerners

Syv stjerners. Seven Star Park er unik, vakker og inspirerende. Det er en syv stjerners park på så mange måter. Foto: wikipedia.org

Tradisjonell

Tradisjonell. Kina er et land av tradisjoner, og har du muligheten bør de oppleves på nært hold. Foto: Fang Hong (wikipedia.org)

Storvokste grønne kalkfjell bryter opp de ellers så flate landskapet i området som har fått navnet ”skogen av søt Osmanthus” på grunn av alle de Søte Osmanthus trærne som vokser her. Plasseringen er ved siden av elven Lijang, nordøst for Guangxi Zhuang autonome region, og har rundt 600 000 innbyggere.

Det er en vandring i tradisjoner og historie. Området her er spesielt godt kjent for å huse mange forskjellige minoritetsgrupper, noe som skaper en spennende atmosfære.

Også kunstnere har i årevis lagt sin elsk på Guilin og dens vakre natur. Kalkfjellene har i seg selv funnet veien til uttallige lerret, men hele atmosfæren kan påvirke en kunstners indre, og det er mange spennende kinesiske samtidskunstnere som har funnet sjelestillhet og gode arbeidsvilkår her.

Men også turistmessig er det nok å se. ”Jingjiang Princes city” er et kongelig kompleks fra Ming dynastiets tid, og ligger i nærheten av Guilin sentrum.

Men også Seven Star Park – navngitt etter de syv fjelltindene som omkranser parken. Her kan man også besøke dryppsteinshulen Qixing som kalles solens hvilested, Fjellet ”Ensom skjønnhet” – et 152 meter høyt fjell med 300 trappetrinn og en utrolig utsikt. Fjellet har fått navn fra et dikt skrevet for rundt 1500 år siden og rørfløyte dryppsteinshulen – en 240 meter dyp og 500 meter lang hule i fantastiske farger og formasjoner, er verdt å få med seg.

Et annet minnerikt og fantastisk sted er Elephant Trunk Hill – en klippeformasjon som har blitt et symbol på byen der den i elefantliknende positur vokser opp av vannet.

Shopping

Guilin er ikke en by man drar til utelukkende for å shoppe. Det er heller de allerede nevnte naturgledene som trekker besøkende. Men uansett er det mulig å svi av budsjettet i byens mange butikker og boder. Det er mange eksotiske varer, og det er lett å bruke litt ekstra på gledelige minner man kan plassere på peishylla.

Transport

Guilin Liangjiang Internasjonale flyplass ligger rundt 30 km fra Guilin sentrum, med muligheter for å komme seg videre på en relativt enkel måte. Innad i byen kan føtter være et smart valg.

Overnatting

Her finnes det hoteller i forskjellige stiler, klasser og priser, men også vandrehjem for dem som ønsker det. Finn ut på forhånd hva du ønsker, og hvor du ønsker beliggenheten skal være. Mange operatører tilbyr hoteller i reisepakken, som kan være et bra alternativ.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører