Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tyskland

Bremen

En storby av dimensjoner. Pulserende, levende, musikalsk, historisk og fylt av gleder. Bremen er byen med mange ansikter, aldri sovende, men svært, svært levende.

Bremen. Severdig: Bremen byr på mange severdigheter. Hold øynene åpne. Foto: istockphoto.com
Del Bremen på facebook Skriv ut

Publisert 21.mai 2002. Sist endret 17.juni 2009.

Tyskland Fakta om Tyskland

Offisielt navn: Forbundsrepublikken Tyskland

Hovedstad: Berlin

Folketall: 83 251 851

Areal: 357 021 km²

Styreform: Føderasjon

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +49

Annonse:

Bremen

Bremen. Kulturellt: Mye av livet her dreier seg rundt kultur. Sug til deg inntrykkene du og. Foto: wikipedia

Bremen

Bremen. Folksomt: Gjør som innbyggerne og nyt det gode liv. Det kan ofte bli folksomt på de mange drikkestedene. Foto: wikipedia

Den over 1200 år gamle Hansabyen ligger ved elva Weser, og har rundt 600000 innbyggere. Deres historie er sterk og fargerik. Det er også hjembyen til de lystige bymusikantene fra Brødrene Grimm.
Det er mye å se på i byen, og spesielt innenfor arkitektur. Noe man bør få med seg er rådhuset i Weser renessanse stil, Schnoor – det eldste bykvarteret i byen, Bremen Domkirke og Roland statuen på markedsplassen.
Når du så har vandret rundt og fått med deg disse gledene, er det verdt å legge seg på den grønne sti. Bremen er en by med uttallige parker og oaser for en pust i bakken. Her kan man blant annet oppleve Rododendronparken som har over 600 av disse elskede blomstene.
Men Bremen har mer.

Kunst

Er du interessert i kultur, har du kommet til rett sted. Her yrer det av kulturelle gleder enten det er på scenen eller innenfor fire vegger. Det er her du finner kunsthallen, et av de mest betydningsfulle stiftede museer og Neues Museum Weserburg, som er Størst på Samtidskunst i hele Tyskland.
Her finner du også et teaterskip med oppføringer i ekte Bremenstil.
Tysklands største sambakarneval huses også av byen, og hver februar er det mulig å virkelig riste løs, sammen med flere tusen andre. Freimarkt, er også en opplevelse og flere millioner mennesker besøker hvert år de mange utstillerne som tar del i denne gleden.

Shopping


Det er også mulig å dra på en ren shoppingferie her, og det kryr av butikker med alle mulige slags utvalg, enten det er klær, sko eller annet. Det er vokst opp flere svære mote – og varehus, finurlige butikker, korte avstander og ikke minst, gode tilbud.
Det er også mange restauranter og kafeer for en pause i alle opplevelsene, og god mat som enkelt kan lade opp batteriene dine. Og er du først i Tyskland, så må du jo nesten smake på det gyldne gull, Øl.
Det er med andre ord, mange ting som gjør at dagene går fort i Bremen.

Transport


Flyplassen i Bremen ligger litt på utsiden av sentrum, med enkel forbindelse. Det er mulig å fly fra Norge til Bremen. Men det går også å fly til Hamburg, og ta tog, som tar rundt en time. Man kan jo også gjøre som så mange nordmenn, og legge ut på den europeiske landevei, altså kjøre.
Innad i byen er sykler og bein, gode alternativer.

Overnatting


Mange alternativer for overnatting her. Hoteller i alle prisklasser og mange standarder. Benytt litt tid på forhånd til å finne ut hvordan du ønsker å bo.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører