Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Bulgaria

Sunny Beach

Den langgrunne stranden på Sunny Beach sies å være den fineste stranden langs Svartekysten og blant den beste i hele Europa. Med lite trafikk, organiserte aktiviteter for de minste med sandslott og barnedisco, er dette blant favoritten for barnefamilier.

Del Sunny Beach på facebook Skriv ut

Publisert 24.januar 2006. Sist endret 11.mai 2013.

Bulgaria Fakta om Bulgaria

Offisielt navn: Republikken Bulgaria

Hovedstad: Sofia

Folketall: 7 450 349

Areal: 110 910 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Valutakurs: 100 BGN = 497.16 NOK

Språk: Bulgarsk

Retningsnummer: +359

Annonse:

Moro for barn:

Moro for barn:. På Sunny Beach er det lagt godt til rette for dem som reiser med barn. Her finnes alle mulige fasiliteter til de minste.

Sett fra himmelen

Sett fra himmelen. Nettopp hit er det mange nordmenn vil i sommer. Sunny Beach er på fjerde plass over det mest populære reisemålet denne sommeren.

Sunny Beach:

Sunny Beach:. Denne langrunne stranden er meget barnevennlig. Alle foto: Star Tour.

Slanchev Bryag som badestedet heter på bulgarsk, er det mest populære feriemålet i Bulgaria med over 130 hoteller. De ligger blant parker og trær, slik at det virker ikke som om det er så mange hoteller. Selve badestedet Sunny Beach har ikke noen røtter i en eldre bosetning. Feriestedet ble utviklet i begynnelsen av 1950-årene, og dette ble raskt til Bulgarias fremste reisemål. Det bor ca. 10 000 mennesker på feriestedet og området rundt.

Feriested både for festglade og barnefamiler

Reisen til Sunny Beach gjøres lettest gjennom en pakketur. Det er også rutefly hit, men da må du mellomlande. Flyplassen ligger i Burgas, 45 minutter kjøretur fra Sunny Beach.

Dette er også et yndet feriemål for den festglade, og i høysesongen er det fullt kjør. De heteste klubbene på sommerstid er Colosseum, Lazur og Iceberg. For den som søker roligere alternativer, er det stor tilgang til kafeer, restauranter og barer.

Opplev det ekte Bulgaria

Reiser du til Sunny Beach, er det er det vel verdt å ta en tur langs kysten eller innover i landet for å få et bedre inntrykk av det ”ordentlige” Bulgaria. Reiser du til den lille byen Nessebar, som ligger på en halvøy 3 kilometer fra feriestedet.
Her vil du finne brosteinlagte gater, gamle kirker og fantastiske ruiner. Denne byen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er blitt en veldig stor turistattraksjon.

Shopping

Har du lyst å shoppe mens du er på ferie, er det muligheter det også. Det som det selges mye av er håndlagede broderier, keramikk, tresnitt, metallarbeider, tepper og vesker.

Stranden

Som nevnt er stranden på Sunny Beach blant de vakreste i hele Europa. Den er 6 kilometer lang og 120 meter bred. Den er ren og langrunn, som er meget godt egnet for barn. Her kan du bedrive ulike typer vannsport både for store og små.

Valuta

Som ellers i Bulgaria er det et meget prisnivå for oss nordmenn. 1 leva= 4 norske kroner. En taxitur på ca. 10 kilometer koster omtrent 30 kroner. En to-retters middag på en middels restaurant konet rundt 75 kroner.
domming