Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Vietnam

Ho Chi Minh (Saigon)

Ho Chi Minh eller Saigon, som det tidligere het, er Vietnams største by. Dens historie er beryktet, dens innbyggere er fantastiske, og dens gleder gjør deg glad.

Ho Chi Minh. Fasinerende: Vietnams stolte by, Ho Chi Minh, er et annerledes, fasinerende og svært innbydende sted. Sug til deg inntrykk, og hold fast på dem. Foto: istockphoto.com
Del Ho Chi Minh (Saigon) på facebook Skriv ut

Publisert 24.september 2007. Sist endret 8.februar 2010.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Annonse:

Bybilde i Ho Chi Minh

Bybilde i Ho Chi Minh. Foto: wikipedia.org

Dong Khoi i Ho Chi Minh by

Dong Khoi i Ho Chi Minh by. Dong Khoi er promenadegaten og preges av restauranter, barer og designerbutikker. Foto: wikipedia.org

Ho Chi Minh memorial

Ho Chi Minh memorial. Foto: wikipedia.org

Katedralen i Ho Chi Minh by

Katedralen i Ho Chi Minh by. Den katolske katedralen Notre Dame. Foto: wikipedia.org

Thien-Hau pagoden i Cho Lon

Thien-Hau pagoden i Cho Lon. Foto: wikipedia.org

Den tidligere hovedstaden i Sør Vietnam ligger ved vestbredden til Saigon elven, og er oppkalt etter Vietnamesernes store forbilde – revolusjonær, statsminister og president, Ho Chi Minh, eller som han også blir kalt, Onkel Ho.

Som så mange andre av Vietnams byer, begynte også Ho Chi Minhs utvikling som en fiskeby, men med den gunstige beliggenheten utviklet det seg til et viktig sted for handel, og som militært knutepunkt. I dag holder den på å pumpe seg opp til en pulserende storbymetropol, bugnende av energi, rytmer og fremtid. Den holder ikke lenger tilbake, men lar seg leve fritt, som en organisk skikkelse i stadig forandring, på vei vekk fra historiens vonde minner og inn i en ny tid med mer gleder enn sorg.

Folkene er levende og stadig på vei, og man kan ikke annet enn å bli trukket inn i den i den spennende atmosfæren. Det bugner av steder man bør få med seg i Ho Chi Minh, det er en sterk historisk by, preget av Franskmennenes okkupering, Vietnam Krigen og Asias utvikling.

Tidligere var byen hovedstad i det franske koloniriket Indokina, og minner derfra ser man i de flotte bygningene nede ved elven. Noen av de viktigste severdighetene er bydelen Cholon – som befolkes av flere hundre tusen kinesere, som har satt sitt spesielle preg på arkitektur og oppførsel. Det er et viktig handelsområde, og man finner også Quang- Am og Thien- Hau pagodene her.

Dong Khoi er promenadegaten og preges av restauranter, barer og designerbutikker. Under Vietnam krigen var gaten kjent for sine mange barer og bordeller som ble flittig benyttet av amerikanske soldater.

Krigsoffer museet er absolutt et sted å oppleve, her finner man blant annet en veldig hjerteskjærende og dramatisk fotoutstilling fra Vietnam krigen.I tillegg er Botaniske hager, Revolusjonsmuseet, Ben - Thanh markedet, Den katolske katedralen Notre Dame, og Jadepagoden verdt et besøk eller flere.

Kommunikasjon

Flyplassen, Ho Chi Minh internasjonale lufthavn har flere direkte fly fra europeiske byer, og også muligheter for innenlands flygninger eller til andre asiatiske land.

Det er også mulig å ankomme i tog. Innad i sentrum, er det lett å få tak i sykkel- moped- eller bil taxier, men også busstilbud.

Overnatting

Forskjellige stjerner og prisklasser preger overnattingstilbudet også her. Noen hoteller i sentrum, er Continental Hotell, Metropole Hotell, Amara Saigon Hotell og Hotell Equatorial.

Det er også mange muligheter til å finne overnatting når man er i byen, og da på rimeligere, men likeså komfortable steder.


domming