Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Alicante

Strandliv, spansk mat, fartsfylte rytmer og shopping er noen av ingrediensene i denne flotte byen ved middelhavets bredder. Og selv om Alicante har fått rykte på seg som pensjonistparadis, er det et sted hvor også alle andre vil kose seg, nyte og vokse, på mange måter.

Alicante. Havnen og skyline fra Alicante, Spania langs middelhavets kyst.
Del Alicante på facebook Skriv ut

Publisert 21.desember 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Boulevard

Boulevard. Det er mye å ta seg til i Alicante, men også en vanlig gåtur kan være bli til en minnerik opplevelse. Foto: Lance (wikipedia.org)

Havneby

Havneby. Alicante er et sted man kan nyte livet ved sjøen. Båtturer, strandliv og middag på restauranter ved sjøen, hører til. Foto: Kokoo (wikipedia.org)

Historisk

Historisk. Alicante har mange severdigheter i flotte bygninger, og arkitekturen gir tilbakeblikk på byen utvikling gjennom årene. Foto: Fabrice Pluchet

Stor marina

Stor marina. Havnen i Alicante er imponerende

Alicante by er ”hovedstaden” i provinsen Alicante, som ligger sør i Valencia regionen, og størsteparten av pengeflyten i området kommer fra turisme og vinproduksjon. Det har blitt kjent som et norsk paradis for de over fylte 67 – som en okkupert norsk region, hvor onde tunger vil ha det til at det er spanjolene som er innvandrerne, men det er mer, så mye mer, med dette stedet.

Byen er fantastisk vakker, med et rungende og majestetisk lys show om natten, på dagtid er det dagligdagse livet i denne havnebyen en severdighet i seg selv, som i alle andre spanske byer. Her er det fortauskafeer, gatemusikanter og gjøglere som alle er med på å forsterke opplevelsen. Det gjør også den enormt gode Spanske maten, og det er fot gjort å legge på seg en kilo eller to når man nyter dagene her nede. Kystlinjen, Costa brava, er med sine langstrakte strender en solslikkers beste venn, og dagene går raskt unna når man ligger der nede under solen og bare er til.

Det finnes også flotte historiske bygninger som man kan oppleve, og Museo Municipal Casa de la Asegurada – et museum i en fantastisk 1600 talls bygning som huser verk av blant annet Picasso, Borgen Santa Barbara – bygget av Kartagerne 400 f. kr og rådhuset fra det 18. århundre er noen av de som bør oppleves.

Det er også mange spennende severdigheter som Canalobrehulene og Santa Faz klosteret, på utsiden av bykjernen. Andre kulturbegivenheter er Fiesta de Fogueres der figurer og monumenter av pappmasjè dekker byen før de blir satt fyr på, og omgjort til et enda mer spektakulært syn.

Shopping

Alicante har vel aldri helt slått igjennom som shoppemekka, men det er absolutt store muligheter for å få tømt lommeboken. Her finner du sportsbutikker, møbelforretninger, juveler, håndarbeid og klesforretninger som tilbyr mer enn de vanlige turistfellene. Her er det åpent til sent på kvelden og store kleskjeder som Mango, Zara og Springfield, lar deg ta del i deres gleder med åpne dører.

Det finnes også enorme kjøpesentere, så behovet for butikker bør klare å bli dekket for de som ønsker det. Og for de med trøtte bein og som klarer å tenke på at pengene også skal strekke til etter ferien, er det nok av puber og barer man kan sette seg ned og slappe av på.

Transport

El Altet er flyplassen, og derfra er det enkelt å komme seg inn til sentrum av byen. Det er en av Spanias travleste charterflyplasser, og mulighetene for å fly fra Norge eller andre skandinaviske land er store. Innad i byen er buss og taxi gode alternativer. Og selvfølgelig bena som vil gi en mer intim opplevelse av det hele.

Overnatting

Man har blant annet vandrehjem, hoteller, luksushoteller og ferieleiligheter, så mulighetene for overnatting er bra. Det er jo også mange pakketilbud, som kan gi både reise og overnatting til en bra pris.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører