Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Danmark

Løkken

Det er sant! Det er deilig å være norsk i Danmark! Spesielt i Løkken, med en av Nord-Europas beste strender, billedskjønne omgivelser, stort butikkutvalg og danske drinker til danske priser.

Løkken. Deilig: Danmark er deilig, og Løkken er utrolig deilig. Her kan du glede deg over eksotiske strender, mens du nyter til danske priser. Foto: istockphoto.com
Del Løkken på facebook Skriv ut

Publisert 4.april 2008. Sist endret 15.februar 2010.

Danmark Fakta om Danmark

Offisielt navn: Kongeriket Danmark

Hovedstad: København

Folketall: 5 447 084

Areal: 43 094 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Danske kroner (DKK)

Valutakurs: 100 DKK = 133.84 NOK

Språk: Dansk

Retningsnummer: +45

Annonse:

Bading

Bading. Løkken innbyr til en våt og morsom ferie i flotte naturomgivelser. Bading og strandliv er noe som bør oppleves. Foto: Løkken Turistbureau

Havneby

Havneby. Løkken er en idyllisk havneby med en av Nord Europas flotteste strender. Fiskebåtene dras på land, og blir et nydelig skue. Foto: Løkken Turistbureau

Idyll

Idyll. Det er ikke alle steder ruiner blir idyllisk, men her gjør det så absolutt det. Foto: Løkken Turistbureau

Kafèliv

Kafèliv. Det er en god følelse å vandre rundt i byen og oppleve det gode danske liv. Kafeer og restauranter finnes det mange av, og det er bare å nyte. Foto: Løkken Turistbureau

Spenning

Spenning. Mulighetene for å oppleve spenning i mange former, er absolutt til stede. Foto: Løkken Turistbureau

Danmark har alltid vært en populært feriemål for nordmenn, og Løkken har blitt oppdaget mangfoldige ganger de senere årene. Det er noe spesielt med dette stedet, en glede og en livsgnist nesten bare en båttur unna.I over hundre år har Løkken tiltrukket oss mennesker som søker det gode liv. En unik sandstrand, bading i Nordsjøen, kunstnersamfunn, god mat og et yrende uteliv er noen av trekkplastrene som har lokket.

Det er vakkert og det er spesielt når man står der med sandkorn mellom tærne og beskuer horisonten langt der borte eller finner seg selv snublende over sandete byggverk fra små barnehender på hjem fra en herlig aften.Det er sted man skjønner meningen med livet, om enn bare for en liten stund, og et sted man ikke blir flau over å nynne med på den irriterende, men akk så passende reklameteksten som ingressen begynner med, igjen og igjen.

Men er Løkken mer enn en strand, hvis man tar seg tid til å se ting litt i perspektiv?

Severdigheter

Det kryr av kunstgallerier i byen og området rundt, og det er en enkel sak å få stilnet sitt kulturelle behov. Er det søtere behov som må stilnes, er et besøk til det arbeidende sukkertøyskokeriet å anbefale.

Løkken er jo en kystby, og som seg hør og bør har de et eget kystfiskerimuseum, hvor man kan ta kystbåter og fiskebåter i nærmere øyesyn, eller få en skikkelig innføring i redningsvestens historie. Hvis det blir for spennende er Børglum kloster – et munkekloster fra 1100 tallet med utstillinger og stor park, å anbefale, eller bare rett og slett å vandre rundt i den gamle bydelen med sine sjarmerende og ærverdige fiskehus.

Det skjer også stadige tilstelninger som forskjellige konserter og markeder her og det kan være smart å oppdatere seg på de forskjellige eventene i forkant av besøket.

Men i hovedsak dreier det seg om stranden, og det gjør vel ingenting, når man setter det også litt i perspektiv. Stranden gir nemlig muligheter for et lass av aktiviteter som surfing, kiteing og fisking for å nevne noe. Liker man ikke denne typen kroppslig bevegelse har man også muligheten til å finpusse golfkunnskapene på en 18 hulls, eller velte kjegler på bowlingsenteret.

Setter man det derimot mer i perspektiv får man med all den gode maten, og da spesielt de utsøkte fiskerettene som stedet er kjent for, og selvfølgelig en dansk en, i forhåpentligvis ikke for norske former.

Transport

En båttur på noen timer og en biltur på noen flere, så er man fremme. Det går også rutebusser og tog fra forskjellige andre byer. Muligheter for å leie bil er absolutt tilstede, og gir grobunn for bilkjøring på den flotte stranden, noe som faktisk er lov, enkelte steder.

Overnatting

Feriehus, camping, hoteller og leiligheter. Utvalget er stort, til varierte priser. På sommeren ankommer titusenvis av turister, så det er smart å sjekke opp bosteder og priser en stund på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører