Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Danmark

Viborg

Danmark ligger i toppen som reisemål for oss nordmenn. Ikke så rart når man tenker på alle gledene man enkelt kan skaffe seg i vårt mer frisinnede naboland. Viborg er intet unntak, og navnet betyr faktisk ”det hellige sted på bakken”, og inviterer til kroer, museer, sene restaurantbesøk og en egen ølrute. Men det er også et sted for avslappende dager for mennesker uansett alder.

Viborg. Oase: Viborg er en grønn oase hvor alt ligger til rette for lange, gode dager og netter. Foto: wikipedia
Del Viborg på facebook Skriv ut

Publisert 23.mai 2002. Sist endret 21.mai 2009.

Danmark Fakta om Danmark

Offisielt navn: Kongeriket Danmark

Hovedstad: København

Folketall: 5 447 084

Areal: 43 094 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Danske kroner (DKK)

Valutakurs: 100 DKK = 133.84 NOK

Språk: Dansk

Retningsnummer: +45

Annonse:

Viborg

Viborg. Kunst: Viborg er full av kreative sjeler, og et bra sted for å oppleve kunst og kultur. Foto: wikipedia

Viborg

Viborg. Sjarm: Viborg sjarmerer både med utseende og innhold. Domkirken som ruver, er en stolthet for byen. Foto: wikipedia

Viborg

Viborg. Arkitektur: Det er også mye fin arkitektur å nyte i danske Viborg, så det gjelder å ha øynene åpne. Foto: wikipedia

Du har mange valg i byen som er en av de eldste på Jylland, og noen av valgene innebærer blikk tilbake i byens spennende historie.
Her ble blant annet Magnus den Gode hyllet tidlig på 1000 tallet.
Men vikingtiden var vikingtiden, og i dag finnes det flere severdigheter vel verdt en kikk.
Er du en aktiv person kan du glede deg med byens tilbud av golf, seiling, fiske, tennis, vandring og sykling, i flott natur.
Er du mer klar for late dager kan det være godt å vite at restaurantene serverer utsøkte måltider, mens kroer og barer serverer utsøkte flytende leskedrikker.
Du kan også ta den populære ølruten, som er en guidet reise mellom mikrobryggerier, museer og spisesteder, mens du nyter de utsøkte dråpene akkompagnert av fortellinger om ølet historie.
Disse turene blir kun arrangert i grupper på over 20, så er du interessert er det bra å ta kontakt tidligst mulig.

Barn

Det er ikke bare voksne gleder å ta del i, men det finnes noe for de fleste. De minste kan ha stor glede av å avlegge besøk til de nærliggende kalkgruvene og gå på minevandring under jorden, eller eksperimentere med strøm på Elmuseet.
Eller du kan samle familien og ta en tur til Verdenskartet ved Kleitrup, hvor du kan besøke hele verden i løpet av en ettermiddag.
Kultur
Byen har et rikt kunst og kulturtilbud, med mange lokale kreative hoder, blandet med gallerier og museer med kunst fra flere steder.
Det er også musikalske gleder gjennom festivaler, konserter og dansesteder.

Shopping

Viborg er også en by for å komme hjem som ny. Butikker med forskjellig innhold har sprunget frem gjennom tiden, og du kan velge og vrake i alt fra klær til kake.

Transport


Buss, fly og ferge med bil er forskjellige reisemåter som enkelt kan ta deg til Viborg. Finn frem lommeboka, regn på budsjettet og gjør et valg.
Innad i byen er det også flere valg, men bruk bena litt og, så får du med deg flere detaljer.

Overnatting


Mange forskjellige muligheter. Hoteller, gjestehus, pensjonat, private utleiere og camping for de som ønsker det, er noen av mulighetene.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører