Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Fuengirola

Storby! Strandby! Fuengirola i Spania har det meste du trenger for å ha en vidunderlig ferie, alene eller sammen med andre. Den var en fiskelandsby, men er en metropol, med syv kilometer strandlinje.

Fuengirola. Det Spanske flagget vaier i vinden på Sohail slottet i Fuengirola, Spania.
Del Fuengirola på facebook Skriv ut

Publisert 18.juli 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Havna

Havna. Fuengirola er en kystby, og mye av livet her dreier seg om nettopp kysten, enten det er mat eller andre opplevelser. Foto: wikipedia.org

Lystbåthavnen i  Fuengirola

Lystbåthavnen i Fuengirola. Fra lystbåthavnen.

Must

Must. Sohail festning er et must å oppleve når man er i Fuengirola. Det samme er strendene. Foto: wikipedia.org

Stranden i Fuengirola

Stranden i Fuengirola. Stranden i Fuengirola

Fuengirola ligger på solkysten – Costa del Sol, i Spania, og er et yndig reisemål for de som liker å ha solfylte dager med shopping, kulinariske gleder og strandliv i historiske og avslappede atmosfærer. Byen, med historiske røtter som innebærer både arabere og romere, yrer av liv så å si hele året.

Men om sommeren, når innbyggerne i den Andalucianske byen trekker på gata for å feire, og hele byen egentlig er en stor fest, vil inntrykkene bli mange, og sterke.

Hovedgata, Plaza de la Constitución, har blitt redesignet i senere tid, men har allikevel beholdt sin unikhet, og er et godt sted å tilbringe tid.Gågaten som går fra hovedgata er også et must når du er her, og man finner mange ”hemmelige” gleder og flotte hjørner på veien.

De senere årene, etter at Fuengirola har utviklet seg til å bli et førstevalg for mange turister, har det også dukket opp mange shopping butikker, frisørsalonger, restauranter, kafeer og ikke minst lørdagsmarkedet, og det er fort gjort å fornye seg selv på flere måter.

Man bør også smake på de lokale spesialitetene som smakfulle sardiner, gazpacho og andre retter inspirert særlig av havet. Det er også et sted man kan være aktiv, og vannsport og golf er to av aktivitetene som stedet er svært ideelt for.

Men når man er i Andalucia området, bør man også få med seg de anerkjente og flotte hestene. Noe som er gøy for hele familien, og særlig hvis du har barn i en alder hvor de kan glede seg over nettopp dette er å besøke Rancho El Rengo, der det er muligheter for å nyte de flotte dyrene på nært hold, og ta ridetimer.

Andre ting som bør oppleves er tyrefekterarenaen, Friluft kunstmuseet, Roman badene i Torreblanca området, Fuengirola Zoo og det arabiske slottet – Sohail.

Transport

Flyplassen i Malaga er den nærmeste, og ligger noen kilometer utenfor byen, og det er enkelt å komme seg inn til sentrum. Mange flyselskaper og reiseoperatører tilbyr turer hit. Innad i byen er det buss, taxi og ben som gjelder.

Overnatting

Turiststeder som dette har mange overnattingsmuligheter. Hoteller, ferieleiligheter og annet. Det tilbys ofte hele pakker(fly + opphold) som kan være rimelige og bra. Det beste er å sjekke på forhånd og finne det som passer deg best.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører