Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Torremolinos

Byen ligger bare et kvarters kjøring fra flyplassen i Malaga og stranden er lang, rett og fin. Derfor er det ikke til å undres over at dette var det første stedet på Solkysten hvor charterturismen tok virkelig av tilbake på 1960- og 70-tallet.

Torremolinos. Mmmmm, sardiner på pinne. Dette er en lokal spesialitet i Torremolinos, Spania. Man fyller en liten båt med sand, lager et lite bål på stranden og griller hele sardiner på trepinner over bålet.
Del Torremolinos på facebook Skriv ut

Publisert 29.mai 2002. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Torremolinos

Torremolinos. Gateparti fra strandpromenaden.

Torremolinos

Torremolinos. Utsyn over den nordligste badestranden – i februar. Malaga kan skimtes i bakgrunnen.

Torremolinos

Torremolinos. Fra neset som deler stranden i to.

Utsyn over Torremolinos

Utsyn over Torremolinos. Fra motorveien som går i åsene bak byen.

Nå, noen tiår senere, finnes det mest attraktive feriestedene lenger sør og nord på kysten -- mens Torremolinos fremstår som en noe sliten, litt kaotisk og ikke særlig luksuriøs by. Men fremdeles mottar Torremolinos flest turister av alle byene på Solysten. Hit kan du alltid komme for en rimelig penge.

Torremolinos er et laaangt sted. Stranden langs byen måler flere kilometer og er bare avbrutt av et lite nes på midten. Ellers er linjen med hoteller, parasoller, restauranter, barer og souvenirsjapper nærmest snorrett.

Selve byen befinner seg noen hundre meter bakenfor. Noen slitsomme metre, for den ligger også en god del høyere enn stranden. Sentrum består delvis av tett trafikerte gater og moderne infrastruktur, og delvis av gågater fyllt med alt det turister formodes å sette pris på.

Helhetsinntrykket er litt rotete. Dette skyldes at byens topografi gjør det litt vanskeiig å bedømme hvor ting ligger i forhold til hverandre, men også at gamle og utslitte hoteller blander seg med Burger King-sjapper, umalte boder og glorete fasader. Stil er ikke det som først og fremst særpreger Torremolinos.

Likevel er stranden lang og romslig, utelivet livlig og gatene fyllt med tilbud og folk fra hele Europa. Med leiebil eller charterselskapenes bussturer kan du nå utfluktsmål som Granada (Alhambra), Sevilla, Cordoba, Gibraltar, grottene i Nerja og Ronda. Og solen skinner garantert like mye her som på de andre og mer fasjonable feriestedene langs kysten (som dessuten er minst like overfylte ...).

Torremolinos egner seg dermed best for deg som ønsker en billig tur til sol og varme, som setter pris på myldrende strand-, folke- og uteliv, men som ikke krever høy standard eller "spansk sjarm".

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører