Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Cognac

Den vakre byen, i den idylliske kommunen i Frankrike med det, i manges øyne, vakre navnet, er et vakkert sted uansett om du liker drikken eller ikke. Her kan du føle deg som en prins eller prinsesse, ridder eller stallgutt, alt ettersom hva du legger i det.

Cognac. Nytelse: I Cognac i Frankrike er det nytelse som står i fokus, enten det er visuelt eller mer smaksorientert. Foto: istockphoto.com
Del Cognac på facebook Skriv ut

Publisert 27.mai 2002. Sist endret 12.august 2009.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Cognac

Cognac. Kunst: Cognac har et eget museum tilegnet kunsten å lage Cognac. Vel verdt et besøk. Foto: wikipedia

Cognac

Cognac. Nytelse: Cognac skal ikke drikkes, men fremdeles nytes. Foto: wikipedia

Som de fleste av dere allerede har skjønt så stammer drikken med det samme navnet fra dette området. Byen ligger nede ved elva Charente, noe som utgjør en idyllisk ramme. Området rundt heter det samme og fikk navnet sitt fra byen, og er plassert mellom byene Angouleme og Saintes.
Både byen og området er vakre og innbydende. Her finner du middelalderarkitektur, smale brusteinsbelagte gater, renessanse fasader, frodig natur, franske livsnytere og selvfølgelig, utsøkt mat!

Severdigheter

Byen har såklart et eget Cognac museum, som flittig besøkes av turister. Det samme gjør Chateau de Cognac – et fantastisk slott fra rundt 1500 tallet. Et besøk til de flotte gårdene hvor druene klargjøres for produksjon av den edle drikken, er også verdt å få med seg. Og de enorme tønnene hvor drikken lagres er et syn for øyet.
I tillegg til Cognac gleder har de også et kunstmuseum, vakker natur som omkranser området, flere spesielle og sjarmerende bygninger fra tidligere tider og de allerede overnevnte, går dagene raskt her nede.

Mat

Som ellers i frankrike er god mat et velkjent fenomen, og du bør nyte dine lunsjer middager og frokoster til det fulle. Det er flere spisesteder å velge mellom, og forhåpentligvis er du ikke av den kjedelige typen! Åpn opp munnen og la smakssansene bestemme om du liker det eller ikke!

Golf

Området er kjent for sine golfbaner, og mange reiser hit nettopp for å kunne kombinere to av livets gleder, nemlig golf og Cognac. Her finner du det du skulle trenge av varierte baner og hull, og er du villig til å flytte litt på deg, finner du faktisk enda flere.

Transport

Nærmeste flyplasser er Angouleme og Bourdeaux, og derfra kommer du deg videre med leiebil eller offentlig transport. Taxi kan jo såklart også tas.
Mange tilbyr rundturer i området, hvor du får oppleve Cognac i tillegg til mye mer. Kanskje det er noe å tenke på?

Overnatting


Flere hoteller i forskjellige prisklasser. Bruk tid på å finne ut hva du ønsker. Mange operatører bruker faste hoteller.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører