Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Storbritannia

Liverpool

Beatles, fotball, scouse og publiv er bare noen av opplevelsene Liverpool tilbyr. Byen, som er valgt til Europeisk Kulturhovedstad 2008, er en pulserende levende organisme, hvor kunst og kultur i mange former følger deg på veien

Liverpool. Liver: Best kjent for sitt fotballag, men Liverpool har mer å by på. Byen er faktisk svært vakker og underholdende. Foto: istockphoto.com
Del Liverpool på facebook Skriv ut

Publisert 5.mai 2008. Sist endret 28.januar 2010.

Storbritannia Fakta om Storbritannia

Offisielt navn: Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland

Hovedstad: London

Folketall: 60 094 648

Areal: 244 820 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: Britisk pund (GBP)

Valutakurs: 1 GBP = 11.2319 NOK

Språk: Engelsk

Retningsnummer: +44

Annonse:

Erverdig

Erverdig. Mye av arkitekturen er fantastisk, som Royal Liver bygningen. Foto: M. Tagishsimon

MUST

MUST. Albert Dock er et must når man er i Liverpool. Her kan du nyte kunst på TATE, shoppe, eller bare kose deg på kafè.

Skyline

Skyline. Utsikten fra elva Mersey, er fantastisk, og du bør ta deg en elvebåt tur når du er i Liverpool.

Man kommer ikke unna Beatles når man drar til denne byen, som tidligere var rammet av mye arbeidsledighet, men som i disse dager har klart å omforme seg til et sted med innbyggere som har tro på fremtiden, og når du er her, er The Beatles Story Experience – et museum med Beatleshistorie og gjenstander, et must. Deretter kan du ta turen til Albert Dock, som ligger rett ved siden av. Alber Dock sies å være Liverpools Aker Brygge, men de erverdige bygningene fra rundt 1850, må sies å være hakket vakrere enn det vår egen hovedstad kan tilby.

Uansett er det et bedagelig sted å være, og man lader raskt opp batteriene på et av stedets kafeer, og lader de fort ut på et av stedets mange butikker.

En tur i båt på anerkjente Mersey, er også ett hot tips i Liverpool.For folk som elsker fotball er Liverpool Football club museum, et bra sted å være, hvis du liker dem da. Hvis ikke må det være tortur å gå gjennom gangene og telle alle trofeene.

Er du interessert i annen kunst, er Tate Museum Liverpool, Merseyside Maritime museum eller FACT – et kunstsenter for film og media, stedet å være. Som nevnt tidligere kommer du ikke unna Beatles her nede, og akkurat som i denne artikkelen dukker navnet opp igjen og igjen. Og det er vel strengt tatt fortjent, og derfor må selvfølgelig også The Cavern Club nevnes.

Dette er en den erverdige og sjarmerende musikerbula hvor The Beatles holdt flere konserter på 60- tallet. Også i dag satser de på Live musikk, og er absolutt verdt en tur.

Shopping

Det er fort gjort å også her bruke litt for mye penger på nye klær og sko, og mange av butikkene her er de samme som i London. Men du finner særegne saker her også. Cavern Designer Shopping Centre i Mathew Street tilbyr varer fra spesielle designere, og man kan finne mange særegne drømmeplagg her.

Klima

Været i Liverpool er som ellers i England, en uforutsigbar blanding av ufyselig og fint. På sommeren er det mange soldager, og det er en by som besøkes av mange turister.

Transport

John Lennon Airport ligger 1,5 mil på utsiden av sentrum, men har god forbindelse gjennom offentlig transport. Man kan også ta en rundt 20 minutters taxitur, for en relativt rimelig penge. Mange reiseoperatører tilbyr Liverpoolturer, og flyselskap som Ryanair tilbyr direkterute.Innad i byen er det et godt offentlig transport nett som gjør det enkelt å komme seg rundt når man ikke ønsker å gå.

Overnatting

I sentrum er det hotellene som ruver, mens det i utkanten er muligheter for bed&breakfast, gjestehus og andre rimeligere alternativer. Det kan fort bli fult på de forskjellige stedene, så vær tidlig ute med å bestille. Det er best å sjekke litt på forhånd, og det begynner å komme en del nettsider med tips og triks om overnatting i Liverpool nå.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører