Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Biarritz

Franske følelser får innpass i byen som ligger idyllisk plassert ved Atlanterhavet i, såklart, Frankrike. Det er en luksussby, elsket av både turister og surfere. Pakk kofferten og bli med på morroa.

Biarritz. Beaching: Byen er kjent for sine strender, tempererte hav, bølger og kjendiser. Besøk en av europas flotteste strender. Foto: istockphoto.com
Del Biarritz på facebook Skriv ut

Publisert 29.mai 2002. Sist endret 8.juli 2009.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Biarritz

Biarritz. Romantikk: Biarritz er fransk og klar for romantikk med stil. Gjør stas på deg selv og dine nærmeste. Foto: wikipedia

Velkommen til Biarritz

Velkommen til Biarritz. Surf: Biarritz er stedet for surfing og jet set.

Biarritz har lenge vært kjent for sine fantastiske bølgebrekninger som har dratt surfere fra hele verden hit på jakt etter den perfekte bølgen. Men stedet har også vært, og er, et såkalt se og bli sett sted, med kjendiser og andre mennesker fra langt der oppe i eliten. Her er alle ute etter det samme uansett. Idylliske strender, god mat, godt drikke og blått hav som omkranser og forfrisker deg.
Byen ligger sør i Frankrike og kan besøkes hele året.
Sjokolademuseum, Det Asiatiske museet, arkitektur som viser klasse, både fra menneskets og naturen side. For Biarritz er også kjent for sine flotte fjellformasjoner som er med på å skape den unike stemningen av idyll, som mange oppnår her.
Det er med andre ord mye å ta seg til.

Spesialiteter

Som i resten av Frankrike er mat en viktig del av livet, og også her gjøres ting skikkelig.
Jambon de Byonne er en lokal spesialitet, hvor dens rykte har spredt seg til langt utover landegrensene. Skinken er tilberedt ved hjelp av eldgamle metoder, og turister fra alle land har trykket den til sine hjerter.

Surf

Bølgene som stadig slår innover kysten har tiltrukket seg surfere i årevis. I dag er det mange av beboerne som lever et liv i dude – modus, og man kan til og med spise på Le surfing, en restaurant dandert med surfebrett fra hele verden.
Det er også her Europas ledende surfefestival blir avviklet årlig.

Golf

Men det er ikke bare surferne som har funnet sitt mekka her. Hele 9 golfbaner omkranser byen, og gjør sitt til at turister og lokale kan øve seg på mer landfaste aktiviteter.

Baskerland

Det kan være lurt å vite at Biarritz ligger i Baskerland, hvor ETA holder til. Så kanskje er det best å nyte og suge til seg inntrykk, i stedet for å begynne å diskutere politiske holdninger med dem du måtte møte.

Transport

Man kan fly til flyplassen som ligger fem kilometer unna byen, eller man kan fly til en nærliggende flyplass og komme seg videre derfra med offentlig transport.
Busser og taxier er muligheter innad i byen, men bruk også dine bein, så du får tid til å nyte de små detaljene som kan forekomme.

Overnatting

Har du nok av penger til feriebudsjettet er Hotel du Palais stedet å overnatte. Det luksuriøse hotellet er legendarisk for sin arkitektur og fordi det ble bygget av Napoleon til sin keiserinne. Men takket være surferne som til stadighet strømmer til byen, har man spesialisert seg på rimelige overnattingssteder, og har noe for enhver.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører