Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Palma Nova/Magaluf

HURRAMEGRUNDT! – MEN ROLIGERE I LAVSESONGEN: Nabobyene Palma Nova og Magaluf – på folkemunne bare kalt "Maganova" – er alt det mange forbinder med Mallorca: Et feriested med høye hoteller, lange strender uten mye opprinnelig bebyggelse og med charterturismen og "partylivet" som eneste formål. Her handler det om sol, vannsport, diskoteker, mat og ikke minst drikke i form av paraplydrinker og bøtter med shots inntatt over en bardisk i lag med alt annet enn lokalbefolkningen. Men det er ikke slik hele året.

Del Palma Nova/Magaluf på facebook Skriv ut

Publisert 1.juli 2021. Sist endret 2.juli 2021.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Lycos: Bilder fra Magaluf

Lycos: Bilder fra Magaluf. Et søk i Lycos etter bilder fra Palma Nova. Kilde: http://multimedia.lycos.com/default.asp?component=MorePictures&query=Magaluf

Lycos: Bilder fra Palma Nova

Lycos: Bilder fra Palma Nova. Et søk i Lycos etter bilder fra Palma Nova. Kilde: http://multimedia.lycos.com/default.asp?component=MorePictures&query=%22Palma+Nova%22

Magaluf

Magaluf.

Mallorcafact: Bilder fra Palma Nova

Mallorcafact: Bilder fra Palma Nova. Kilde: http://www.mallorcafact.com/towns/palmanova/palmanova.htm

Star Tour: Bilder fra Palma Nova

Star Tour: Bilder fra Palma Nova. Kilde: http://www.startour.no/travel/city/picture_52_1.asp

Fornøyelsesmetropol

I begge byene finnes mengder av restauranter (bl.a. samtlige fastfood-kjeder ...), nattklubber, musikkbarer og diskoteker; som lokker med både skum- og popcorn-parties og kan by på Europas fremste techno-/house-/garage- osv.. -DJs. Det er ingen overdrivelse å si at nattelivet er intenst, Palma Nova og Magaluf er viden kjent som en fornøyelsesmetropol i høysesongen. Her finnes norske vikingbarer, engelske fotballpub'er og tyske kneiper. Her finnes også hoteller som nærmest kun er viet ungdom og deres behov for å leve livet. Du kan oppleve organiserte strandleker og Miss Wet T-shirt-konkurranser. Avhengig av ditt ståsted, vil du oppleve Palma Nova/Magaluf som enten et paradis uten sidestykke – eller det rene skjære helvete. Klientellet i Magaluf er et hakk yngre enn i Palma Nova.

 

Aktiviteter

Sandstrendene er store, langgrunne og velholdte (delvis fordi det er forbudt å drikke alkohol på stranden og ha med seg flasker dit); de er tildelt EUs Blue Flag-merke. I Palma Nova er stranden ca. 500 meter lang, i Magaluf ca. 1 kilometer. Det finnes bra tilbud om ulike aktiviteter: vannski, paraseiling, go-cart, tennis, dykking (du må ha sertifikat og forsikring) og minigolf; her finner du Golf Fantasia, Mallorcas beste minigolfbaner (tre stk. 18-hulls) som ligger pent plassert mellom vannfall, grotter og tropiske hager. De er åpne til langt på natt.

 

Utflukter

Mallorca er en spennende øy å oppdage på egenhånd. Det er en god ide å leie bil og ta seg en tur til landsbyene inne på øya, kanskje ut på tuppen av Cap de Formentor helt i nord, eller la de barnlige lystene få bestemme og ta en dag eller to i Acuacity, Aquapark og/eller Marineland som alle ligger like utenfor Palma. Hidropark. For øvrig er det obligatorisk med en shoppingtur til hovedstaden Palma, hvor du også må se den store katedralen!

Charterselskapene har også en lang rekke tilbud om utflukter, bl.a. til klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo, til Manacor, hvor de berømte Majorica-perlene lages – og dessuten kan du velge mellom en rekke turer til lands og til vanns som dreier seg om mat, drikke, bading og underholdning.

Hvorfor ikke også prøve en tur med en båt med glassbunn eller med undervannsbåten Nemo?

 

Utenom høysesongen

Om våren og høsten er stemningen en litt annen og roligere. Da er Palma Nova og Magaluf et bra utgangspunkt for de som vil spille golf. Mallorca er et av Europas beste golfreisemål og har fjorten baner (mai 2001) fordelt rundt om på øya, fem av dem ligger innen 15 kilometers avstand (se peker under "aktiviteter" til høyre). Palma Nova og Magaluf er også et sted hvor langtidsferierende tilbringer vinteren. Da kan imidlertid været være "hva som helst"; sol og varmt, men også regn og surt, det er lurt å velge et hotell med innendørs basseng.

Palma Nova og Magaluf har ca. 35.000 fastboende innbyggere, men om sommeren kommer langt over en halv million turister, så her er det mange mennesker. Mange av dem er unge briter.
 


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører