Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Los Gigantes

Los Gigantes er først og fremst et vakkert sted, en liten by under fjell og store klipper som styrter i havet og har gitt stedet dets navn. Byen ligger lengst mot nordvest på Tenerifes solfylte sørkyst og etter sigende skal Los Gigantes være det punktet på øya hvor solen skinner aller mest, hvilket henger sammen med topografien. Klippene danner et værskille mellom nord og sør: Nord for fjellene kan det godt være tåke, regn og litt kjølig, mens solen altså stort sett er der på sørsiden.

Los Gigantes. Spesielt: Los Gigantes er et vakkert og spesielt sted, med mange visuelle opplevelser. Foto: istockphoto.com
Del Los Gigantes på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Los Gigantes: Pekere

Annonse:

Havnen i Los Gigantes

Havnen i Los Gigantes. Havnen i Los Gigantes er et trivelig sted med lystbåter, anløp av ulike fantasifulle turistskip som tar deg med på delfin- og hvalsafari og et knippe restauranter og barer langs kaikanten.

Los Gigantes

Los Gigantes. Det finnes en liten og meget god strand i Los Gigantes, men topografien tilsier at mye av badingen likevel skjer i basseng. Som man ser fra oven finnes det små bassenger på mange av husene og hotellene og det ligger et større basseng nederst ved havnen.

Los Gigantes

Los Gigantes. Los Gigantes ligger svært vakkert til under store klipper som har gitt byen dens navn.

Puerto de Santiago

Puerto de Santiago. Panorama over Puerto de Santiago, ca tjue minutters gåtid sør for Los Gigantes -- med en bitteliten, inneklemt strand som noen utrolig nok badet på da vi var der. På grunn av klippene mellom "byene", går det bare en vei, og den er en smule trafikkert.

Playa de la Arena

Området består egentlig av tre byer som er vokst sammen: Lengst mot sørøst, og nærmest Playa de las Americas, ligger Playa de la Arena, som er et charterreisemål (ikke for nordmenn) med en 150 meter lang barnevennlig og ganske overfyllt naturstrand, hoteller og restauranter.

Puerto de Santiago

To kilometer mot nord kommer den litt trange havnebyen Puerto de Santiago, med en bitteliten brådyp strand inneklemt mellom bygninger og klipper. At noen bader der er bare til å undres over, men det skjer faktisk.

Los Gigantes

En kilometer videre oppover kysten kommer Los Gigantes, som er den mest stilfulle av de tre byene – og som er full av turister, hvorav mange er skandinaver. Det går bare en eneste vei mellom de tre byene, og den er temmelig trafikkert og bakkete. Det betyr at du trolig vil holde deg der hvor du havner, med mindre du leier bil.

Bratt og rolig

Los Gigantes ligger i en temmelig bratt skråning opp fra lystbåthavnen som er beskyttet av en firkantet molo. Skråningen er full av hoteller med terrasser og bassenger. Det finnes også en liten og god strand og et større bassenganlegg nederst mot sjøen. Fra havnen, som er omkranset av restauranter, går byens hovedgate oppover åsen, med et lite utvalg butikker, restauranter og barer. Nattelivet er dog ikke allverdens og byen er egentlig ganske søvnig. Det blir å tusle rundt og titte på de andre turistene. Og man skal være sterk i beina for å tusle mye; alle bakkene sliter på muskulaturen.

Klipper, delfiner og hval

Severdigheten i Los Gigantes er og blir de spektakulære klippene, som man kan beskue fra en av de mange båtene som går i skytteltrafikk ut fra marinaen med turister. Turene inkluderer også delfin- og hvalsafari og gjerne et lite badestopp. Vil du oppleve noe annet og mer, kan du bli med på charterselskapenes utflukter eller selv leie bil og ta deg rundt til Tenerifes severdigheter og aktiviteter.

Passer for hvem?Los Gigantes har egentlig det meste en turist trenger, bortsett fra natteliv og lange strender. Følgelig er det et sted for de fleste, kanskje bortsett fra de festglade og barnefamilier med stort badebehov.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører