Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Torrox

Torrox er en 2000 år gammel spansk landsby med ca. 12 000 innbyggere. Tross sin sentrale beliggenhet, 5 mil fra Malaga og bare tre kilometer fra Middelhavet, har byen til nå unngått de store turiststrømmene.

Torrox. Varme: Torrox er et skjøn sted. Her kan du oppleve det gode, spanske liv. Foto: istockphoto.com
Del Torrox på facebook Skriv ut

Publisert 29.mai 2002. Sist endret 11.februar 2010.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Den gamle byggestilen er inntakt, og når man rusler rundt i de trange gatene i gamlebyen, føler man at tiden har stått stille.

I Torrox er det ingen store hoteller eller pensjonat, men flere barer og fortausrestauranter. Mange av disse ligger rundt et idyllisk torg med appelsinlund. Mye av det opprinnelige spanske er beholdt, og siden hoveddelen av befolkningen er spansk, er det svært få som snakker engelsk her. Man kan fortsatt møte fiskeselgeren med sin moped som stopper og selger sardiner fra kassa på bagasjebrettet, eller bonden med okser og kjerre som legger turen gjennom den trange hovedgata i byen fordi det er korteste vei til fincaen som ligger oppi lia. Det er en levende landsby!I byen finnes også bank, post, apotek, butikker, legesenter og ferskvarehall. Hver mandag er det gatemarked. På landsbygda dyrker spanjolene druer, oliven, fiken og mange andre fruktslag.

 


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører