Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Nepal

Katmandu

Slående vakker, eksotisk og annerledes. Oppdaget av hippier som feriemål på 60-tallet, men er også i dag stedet for å utvide sine horisonter. Ikke rart byen også kalles Kantipur, som betyr de lykkeliges by.

Katmandu. Lykke: Regnbuen gir et hint. Kanskje finner du lykke her. Foto: wikipedia
Del Katmandu på facebook Skriv ut

Publisert 29.mai 2002. Sist endret 14.april 2009.

Nepal Fakta om Nepal

Offisielt navn: Nepal

Hovedstad: Katmandu

Folketall: 27 676 457

Areal: 147 181 km²

Styreform: Konstitusjonelt monarki

Valuta: (NPR)

Språk: Nepalsk

Retningsnummer: +977

Nepal: Pekere

Annonse:

Katmandu

Katmandu. Innbydende: Kathmandu er innbydende på mange måter, og gir mange minner. Foto: wikipedia

Kathmandu er hovedstad og den største byen i Nepal, og ligger rundt 1400 meter over havet i Kathmandu dalen sammen med to andre byer, Lalitpur og Bhaktapur.
Byen er pulserende og levende, med et klima som er fuktig, varmt og innbydende.
På sommeren strekker gjennomsnittstemperaturen seg opp mot 30 grader. Men det er også da det er mest regn her.
I byens eldste del kan man oppleve særegne og visuelt slående buddhistiske og hinduistiske templer og palasser.
Det er litt øst og litt vest, litt gammelt, litt nytt, smeltet sammen til en by.
Thamel er navnet på turistkvarteret hvor flesteparten av hotellene og butikkene ligger, og det er mange muligheter til å nyte livets kommersielle gleder som shopping og fråtsing i utsøkt mat.

Inntrykk

Men mest av alt er det et sted for å suge til seg inntrykk, la seg påvirke og samle minner. Et sted for å utforske eksotiske gleder fra en helt annen kultur.
Geiter og kuer som tasser rundt i sentrum, og markeder som bugner av ullplagg og grønnsaker.
Det er mange lokale matretter for deg som vil utvide dine matvaner, og det er mange kafeer og restauranter hvor du kan ta del i livet i denne byen.
Det er også en fargesprakende by, med reklameskilter poppende opp på en sånn måte at de egentlig må miste mye av sin betydning, der de sprer seg mot himmelen som googles pop – ups.

Fjell

Nepal er jo også landet som huser Mount Everest, og mange klatrere, backpackere og andre eventyrere vil stadig minne deg på det, mens avdanka hippier som ikke helt har skjønt at 60-tallet er over, vil minne deg på tidligere tider.
Det er ikke et rikt land, og du vil antagelig se en del fattigdom, det kan derfor være en fin gest å bruke litt penger når du er her.

Transport

Flere operatører tilbyr reiser hit, da gjerne pakkereiser, som kan være et godt alternativ. Flyplassen ligger noen kilometer utenfor byen, og flere hoteller tilbyr henting og kjøring til og fra.
Innad i byen er det gåturer som gir mest valuta.

Overnatting

Det er mange hoteller av forskjellig slag i Kathmandu, og det kan være lurt å sjekke på forhånd. Mange operatører tilbyr som nevnt pakketurer, med gode hoteller.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører