Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kina

Guangzhou

Guangzhou kjenner du kanskje bedre som Canton. Uansett er det hovedstaden i Guangdong provinsen på Kinas kyst mot Sørkinahavet. Reiser du hit, kan det godt hende du kjenner den best som ”geitebyen” i etterkant, for det er et kjært tilnavn for den mektige byen med rundt 6-7 millioner innbyggere innenfor bygrensene. Men du kan forresten også spise hund.

Guangzhou. Stort: Guanzhou tilyr eg kulturelle gleder såvell som asiatisk storbyliv. Et sted for mye. Foto: istockphoto.com
Del Guangzhou på facebook Skriv ut

Publisert 8.august 2008. Sist endret 11.februar 2010.

Kina Fakta om Kina

Offisielt navn: Folkerepublikken Kina

Hovedstad: Beijing

Folketall: 1 314 480 000

Areal: 9 572 419 km²

Styreform: Folkerepublikk

Valuta: Kinesiske yuan (CNY)

Valutakurs: 100 CNY = 127.96 NOK

Språk: Kinesisk

Retningsnummer: +86

Annonse:

Eksotisk

Eksotisk. Kinesisk kultur og arkitektur er eksotisk og gledelig. Mange mausoler og templer kan ta pusten fra deg i Guangzhou.

Moderne, tradisjonell folksom og fortryllende

Moderne, tradisjonell folksom og fortryllende. Guangzhou byr på seg selv og alle sine opplevelser. Foto: Daniel Berthold

Dynastier er ikke uvant i Kina, ei heller i Guangzhou, hvor de første bosetningene slo seg ned rundt 800 år f.kr.

Under Qin dynastiet var byen hovedstad for Nanhai, mens det under Han dynastiet var hovedstad i Nanyue kongedømmet. I dag er det også en særdeles viktig by, full av økonomisk vekst og multinasjonale selskaper. Den er moderne, men samtidig tradisjonell. Du har altså muligheten til å oppleve det ”virkelige” Kina.

Med en lang og spennende historie har også Guangzhou uttallige severdigheter på menyen. Det bugner av vakre parker og inspirerende og tradisjonelle templer, som kan skape måpende ansikter på de fleste. En historisk vandring i byens historie gjennom et av stedets museer er også å anbefale, for både gjennom kultur og kunst, er det nok å se på. Det er det også på byens kjøkken. Guangzhou sies å ha det mest eksotiske kjøkken av alle de kinesiske byer, uten at det trenger å være bare positivt.

Hunder, slanger og katter er noe av det du kan fortære mens du er her, så alt ligger til rette for romantiske restaurantbesøk med din kjære, hvis dere deler en fantasi om en bestialsk matorgie.

Heldigvis er det også mulig å få normal mat på de fleste stedene, og restaurantene holder en høy klasse. Skal du shoppe, så ta på deg gode sko. Det bugner av alle slags varer i denne storbyen, og du kan vandre gatelangs i timesvis vekslende mellom varehus og knøttsmå boder. Det er med andre ord store sjanser for å gå i tollfella.

Værmessig varierer byen mye fra sommer til vinter. Det er uansett varmere enn temperaturene i Norge på de samme årstidene, men vær obs på at vinteren holder rundt 12 grader i gjennomsnitt, mens sommeren holder rundt 30 grader. Det er også regntider å ta hensyn til her, og den varer fra april til september.

Transport

Guangzhou er et spennende sted, og flere operatører tilbyr turer hit fra Oslo. Prisene varierer noe, så sjekk på forhånd. Guangzhou flyplass ligger noen kilometer på utsiden av sentrum, med mange muligheter for transport.

Overnatting

Hoteller i alle prisklasser finner du her. Noen eksempler er: Guangdong Nanyangroyal Hotell og Hollyday Inn Shifu Guangzhou. Det beste er å bruke tid på hva du ønsker å bo i nærheten av, og hvordan standard du vil ha.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører