Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Playa Blanca

Playa Blanca er en fredelig liten ferieby helt sør på Lanzarote, ca. 40 km fra Arrecife. Landsbyen ble grunnlagt med fisk som hovednæring for mange år siden, men nå er turismen alt. Til tross for dette er Playa Blanca fremdeles "liten og sjarmerende".

Playa Blanca. Oppfriskende: PlayaBlanca er forførende og oppfriskende. Nyt soldagene og rens sjelen med strand og vann. Foto: istockphoto.com
Del Playa Blanca på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Playa Blanca: Pekere

Annonse:

Dorada-stranden i Playa Blanca

Dorada-stranden i Playa Blanca. Stranden ligger like ved sentrum, men er ren og fin.

Guide U: Playa Blanca

Guide U: Playa Blanca. Fem bilder fra Playa Blanca. Kilde: http://216.156.108.215/lanzarote/resorts/playablanca.htm

Playa Blanca: Dorada-stranden

Playa Blanca: Dorada-stranden.

Star Tour: Bilder fra Playa Blanca

Star Tour: Bilder fra Playa Blanca. Fire bilder. Kilde: http://www.startour.no/travel/city/picture_19_1.asp

Utsyn over Playa Blanca

Utsyn over Playa Blanca. Privat nettsted med sju bilder. Kilde: http://people.a2000.nl/sdeboer/PlayaBlanca.htm

Stedet har en vakker strandpromenade med bra restauranter hvor du får god, kanarisk mat – ofte fisk, kritthvite strender like ved sentrum og de fine Papagayostrendene – noen av Lanzarotes beste – ca fem kilometer unna. Dit drar man gjerne med badebåt eller med leid sykkel. Her trives både barn og voksne, gjerne i kombinasjon. Playa Blanca er etter manges mening det mest familivennlige reisemålet på Lanzarote.

Liten havneby

Playa Blanca har lite trafikk og det er ikke så folksomt; ferie og avslapning preger stemningen. I sentrum av byen, som er ganske lite og oversiktlig, ligger havnen, hvor det går flere båter daglig til naboøya Fuerteventura, 40 minutter unna. Her kan du også praie en tur på "pirat-cruiset" med "Marea Errota"; en sikker vinner om du vil vinne ungenes gunst.

Gode restauranter

På torget ved siden av havnen og i gågatene bak ligger butikker, restauranter og barer. Her finner du også det lille Playa Blanca har å by på av natteliv. Hvis det er action du vil ha, er trolig Puerto del Carmen et bedre valg. Restauranter finnes også i betydelig antall langs strandpromenaden som strekker seg utover fra havnen mot Dorada-stranden. Maten er kjent for å være god; kjøkkensjefene har høstet mangt et lovord fra mette og fornøyde gjester. Du kan velge mellom både internasjonale og kanariske retter.

Bra strender

Dorada-stranden – ca ti minutters gange fra havnen – er langgrunn, ren, med hvit sand og har krystallklart vann. Her kan du bedrive alle former for vannsport. I motsatt retning fra sentrum ligger Flamingo-stranden som er ideell for barn, som kan plaske i det grunne vannet og studere småfiskene som piler mellom føttene. Strendene er gode, men ikke fantastiske: Du finner bedre strender med myke sanddyner ved å ta båten over til naboøya Fuerteventura.

Fasciliteter nok

Playa Blanca er et svært internasjonalt reisemål, hvor du til daglig hører en lett babylonsk blanding av tysk, engelsk, svensk og spansk. Hotellanleggene er for det meste belagt med charterturister og er utstyrt deretter, ofte med svømmebasseng, egne små butikker og restauranter og gjerne en bamseklubb eller to for de minste. Det finnes et luftkjølt, moderne kjøpesenter – Punta Limones – om man skulle ønske litt nordisk feeling. Her kan du boltre deg i karaoke, barer med levende musikk og Sky TV.

Utflukter

Playa Blanca et bra utgangspunkt for turer til Timanfaya nasjonalpark og de øvrige severdighetene sør på Lanzarote, deriblant El Golfo på vestkysten, en særegen, emerald-grønn lagune i et amfiteater av lavaklipper.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører