Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Agaete

Agaete, som har ca. 50 000 innbyggere, skiller seg fra mange andre steder på Gran Canaria ved at sentrum av byen er nokså intakt og opprinnelig, med hvitkalkede hus, kanariske balkonger og trange smug.

Del Agaete på facebook Skriv ut

Publisert 12.desember 2001. Sist endret 20.mars 2009.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Agaete

Agaete. Kilde: destinasjon/34

Agaete

Agaete. Kilde: destinasjon/34

Det er verdt å ta en titt på buene på bybroen og den røde kuppelen på "Iglesia de la Concepción", en kirke fra 1874 som bringer tankene hen til Hellas. Men utover dette må det sies at Agaete er en ganske så søvnig by.

Frem til 1800-tallet var Agaete Cran Canarias viktigste havneby, i dag går det stort sett bare fire ferger daglig til Santa Cruz de Tenerife (Fred Olsen Lines).

Mer liv er det ute på stranden; "Puerto de las Nieves". Her finner du også en serie beskjedne fiskerestauranter på rekke og rad langs sjøsiden.

Byens årlige festival, "Fiesta de la Rama", går av stabelen 4. august og har sin opprinnelse i en lokal regndans-tradisjon. De innfødte marsjerer inn til byen akkompagnet av levende musikk mens de veiver med store grener, før man hengir seg til mer allminnelige festligheter.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører