Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Østerrike

Graz

Graz er Østerikes nest største by og hovedstad i regionen Steiermark. Byen ligger i sørøst og regnes som Østerrikes port mot Balkan.

Graz. Flott: Graset er grønt i Graz. Dette er en sjarmerende by med historie i bygningene. Nyt byen og stedet. Foto: istockphoto.com
Del Graz på facebook Skriv ut

Publisert 13.august 2007. Sist endret 21.februar 2010.

Østerrike Fakta om Østerrike

Offisielt navn: Republikken Østerrike

Hovedstad: Wien

Folketall: 8 199 783

Areal: 83 870 km²

Styreform: Republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Tysk

Retningsnummer: +43

Annonse:

Graz i Østerrike

Graz i Østerrike. Foto: welcomeair.com

Graz ligger ved eleven Mur som renner gjennom byen. Byen ligger ikke så langt fra grensen til Slovenia og det tar ca. 2,5 time å reise hit med tog fra Wien. Graz har et godt utbygget offentlig transportnett og egner seg godt å besøke uten egen bil. Det finnes 8 trikkelinjer hvorav to av dem kan går mellom hovedbanestasjonen og gamlebyen som er det mest populære stedet for turister.

Gamlebyen

Graz har et mangfoldig kulturliv og var i 2003 europeisk kulturby. Mest besøkt er nok gamlebyen i Graz som i 1999 havnet på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen består i dag av over 1000 bygninger fra gotisk til moderne tid. Den er kjent for sin blanding av bygninger med forskjellig arkitektorisk preg og fra forskjellige tidsepoker.

Graz har vært vennskapsby med Trondheim siden 1968 og har en lang historie som universitetsby og har nå hele seks universiteter med til sammen rundt 40 000 studenter.

Fra høsten 2007 kan man fly fra Norge til Graz med Welcome Air fra Kristiansand


domming