Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Thailand

Khao Sok

Khao Sok National Park i det sørlige Thailand er et fascinerende sted. Området er dekket av verdens eldste eviggrønne regnskog, digre kalksteinsfjell som skyter rett opp i luften, dype daler, imponerende innsjøer, spennende huler, og et fascinerende dyre- og planteliv.

Khao Sok. Eksotisk: Khao Sok er et lite stykke Thailand. Opplev kulturen og de vennlige menneskene. Foto: istockphoto.com
Del Khao Sok på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 21.februar 2010.

Thailand Fakta om Thailand

Offisielt navn: Kongeriket Thailand

Hovedstad: Bangkok

Folketall: 64 233 000

Areal: 514 000 km²

Styreform: Militærjunta

Valuta: Thailandske baht (THB)

Valutakurs: 100 THB = 29.867 NOK

Språk: Thai

Retningsnummer: +66

Khao Sok: Pekere

Annonse:

Khao Sok er Thailands 22. nasjonalpark og dekker et område på 739 km2. Fordi det ligger andre nasjonalparker like inntil parken (Klong Saers og Khlong Nakha), dekker det samlede beskyttede området nesten 4000 km2.

Khao Sok er det fuktigste stedet i hele Thailand, noe som skyldes plasseringen ved fjellkjeden som skiller vestkysten fra østkysten. Vinder fra begge Thailands gulfer i øst og fra Andaman-havet i vest blåser monsunregn inn i området. Det kan falle så mye som 3500 mm (3,5 m) regn i løøpet av ett år.

Den beste perioden å besøke Khao Sok er fra slutten av desember til begynnelsen av februar. Da er det lite eller ingen nedbør.

Kilde: Siam Safari Nature Tours


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører