Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Vietnam

Nha Trang

Nha Trang er juvelen blant Vietnams feriesteder, i hvert fall hvis man ønsker å være nær kysten. Byen er ganske stor, 300.000 innbyggere, men har likevel en atmosfære som en småby.

Nha Trang. Vidunderlig: Nha Trang er et paradis i Vietnam. Eksotisk, sjarmerende og vidunderlig. Foto: istockphoto.com
Del Nha Trang på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 23.februar 2010.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Annonse:

Nha Trang er kjent for sine milelange sandstrender, der sjøtemperaturen er høy året rundt, en årlig gjennomsnittstemperatur på 26 grader Celcius, og det minst fuktige klimaet i Vietnam.

Utenfor Nha Trang ligger en lang rekke naturskjønne øyer.En lang boulevard med palmer skiller havet fra bebyggelsen, et stykke middelhav ved Sør-Kinahavet. Ikke rart at Nha Trang er feriemålet for velstående vietnamesere, og - etter hvert - utlendinger. Et godt råd: reis dit før stedet blir for populært.

I Nha Trang skal du bade selvsagt, dykke, og alt annet man gjør på et strandsted. Men du kan også ta dagsturer med båt til øyene Hon Tre, Hon Yen, Hon Rua eller Spratly-øyene. Her er det også fantastiske strender. En båttur på Nha Trang-elva kan bli en uvanlig sightseeing-tur gjennom byen.Ellers ligger Nha Trang midt i det gamle kongeriket Champa, med et utall av eldgamle minnesmerker inne i landet, vel egnet for dagsturer som vil gi en opplevelse du aldri vil glemme.

En mørkere side av historien, Vietnamkrigen, har også sine minnesmerker her, med landsbyen My Lai, selve symbolet på grusomhetene ligger ikke langt fra Nha Trang.

Kilde: Min Tur


domming