Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Vietnam

Hue

Keiserbyen, er et annet kallenavn på den gamle Vietnamesiske hovedstaden, og det er et sted for mystikk, monumenter, arkitektur og forbudthet, som mest av alt minner om et spennende, frittliggende museum.

Hue. Keiserlig: Keiserbyen Hue i Vietnam har mye å tilby. Nyt strendene, og besøk den forbudte by. Foto: istockphoto.com
Del Hue på facebook Skriv ut

Publisert 5.mars 2002. Sist endret 7.mars 2010.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Annonse:

Keiserbyen

Keiserbyen. Inngangen til Keiserbyen som innehar et palass replika av den forbudte by i Beijing i Kina. Foto: wikipedia.org

Perfume river

Perfume river. Elva renner tvers gjennom byen, og egner seg svært godt for sightsing, med sine mange interessante og fantastiske elvebredder. Foto: wikipedia.org

Severdigheter i Hue

Severdigheter i Hue. Thien Mu Pagoden i bakgrunnen ble bygget av hertug Nguyen Hoang tidlig på 1600 tallet. Foto: wikipedia.org

Tu Docs mausoleum

Tu Docs mausoleum. Et gravsted for en konge som ønsket at hans evige hvilested skulle være som et eventyrland. Foto: wikipedia.org

Hue ligger i den administrative regionen Khu Bon Cu, i Thua Thien- Hue provinsen i det sentrale Vietnam. Under Nguyen dynastiet (1700-1900 tallet) var det keiserens hovedstad, og nettopp keiserpalassene er unike og fantastiske i denne byen.

Rundt Keiserbyen er det en vollgrav rundt 30 meter bred og fire meter dyp, en ytre mur rundt den ytre by, deretter en ny mur rundt Keiserbyen, som innehar et palass replika av den forbudte by i Peking, Kina, og til slutt en siste mur som omkranser den forbudte rosa by. Den forbudte rosa by var utelukkende for Keiseren og hans familie.

Men også andre severdigheter preger Hue, som museet for moderne kunst, der det er utstilt verker av moderne vietnamesiske kunstere, Thien Mu Pagoden som ble bygget av hertug Nguyen Hoang tidlig på 1600 tallet, og utvidet de senere år, og Tu Docs mausoleum, som kan besøke med ”Dragebåt” – et gravsted for en konge som ønsket at hans evige hvilested skulle være som et eventyrland.

Området ble hardt skadet under den Vietnamesiske krigen, blant annet finner man det mest bombede landområdet i verden, Khe San, her. Men heldigvis ble også store deler urørt av krigen, og Hue står nå på UNESCOS verdensarv liste.

Elva Perfume river, renner tvers gjennom byen, og egner seg svært godt for sightsing, med sine mange interessante og fantastiske elvebredder, og er dessuten et skille mellom den gamle bydelen som er nevnt tidligere, og den mer moderne bydelen som har utviklet seg de senere årene,. Det er i den nye bydelen de fleste fasiliteter som hoteller, banker og restauranter befinner seg. Byens restauranter har forresten rykte på seg for å være blant de beste i Vietnam, og som vanlig, er prisene upåklagelige.

Hue er et stille paradis, velegnet for avslapping, og for å transportere seg rundt i byen anbefales det å bruke sykkel, eller å gå.

Transport

Tog er en ypperlig måte å komme til Hue, men det er også mulig å ta buss fra nærliggende områder. Er man i det flotte området Nha thrang, som er spesielt godt kjent for sine overveldende sandstrender, skal det også være båtforbindelse til byen.

Overnatting

Mange hoteller med bra standard, som Green Hotel Hue, Century Riverside Hotel Hue og Huong Giang Hotel.


domming