Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Spania

Puerto Rico

Puerto Rico var en gang en liten fiskerlandsby, hvilket ikke er helt lett å oppdage lenger, bortsett fra kanskje i havnen. Stedet får i dag mye av sitt preg fra den utrolig kompakte bygningsmassen – hotellene ligger pakket sammen oppover åsen. Inntrykket lettes litt opp av fine grøntanlegg innimellom.

Puerto Rico. Strandliv: Her er det kort vei til stranden, for lange dager i sol og sjø. Foto: istockphoto.com
Del Puerto Rico på facebook Skriv ut

Publisert 20.august 2001. Sist endret 11.mai 2013.

Spania Fakta om Spania

Offisielt navn: Kongeriket Spania

Hovedstad: Madrid

Folketall: 40 448 191

Areal: 506 030 km²

Styreform: Monarki

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Spansk

Retningsnummer: +34

Annonse:

Fra havnen i Puerto Rico

Fra havnen i Puerto Rico. Hos Guide U finner du fire bilder fra Puerto Rico. Kilde: http://www.guide-u.net/grancanaria/resorts/puerto_rico.htm

Owen: Puerto Rico

Owen: Puerto Rico. Her finner du et 40-talls bilder fra Puerto Rico tatt av entusiasten "Owen".

Puerto Rico

Puerto Rico.

Stranden i Puerto Rico

Stranden i Puerto Rico.

Webshots: Puerto Rico

Webshots: Puerto Rico. En samling (små) bilder som gir et visst inntrykk av reisemålet. Kilde: http://www.webshots.com/search/search.fcgi?words=puerto+rico+islas+canarias

Puerto Rico har en bra lystbåthavn og en bred sandstrand med mange muligheter for vannsport og -aktiviteter; windsurfing, snorkling, dyphavsfiske og seiling. Andre tilbud på stedet er go-kart, hesteridning, paragliding, tennis og kamelturer. Stedet egner seg godt for familier med tenåringer.

Bak den lille stranden i selve Puerto Rico ligger et stort bassengområde med flere svømmebasseng, omgitt av et frodig parkanlegg. Lenger inn i dalen finner du en stor vannpark med fire-fem store sklier. Følger du strandpromenaden vestover, kommer du til den fem hundre meter lange Amadores-stranden.

Puerto Rico har noe av det beste været på Gran Canaria; her skinner solen oftest og mest, fjellene beskytter byen mot nordavind og moloen mot kalde havstrømmer. Mange oppsøker Puerto Rico fordi stedet er "værsikkert", med 20-23 grader i vannet nærmest året rundt.

Langs hele havnen finnes et stort utvalg kafeer og restauranter. Du kan late som om du er hjemme og spise på Mc Donalds, nyte en Guinness på britisk pub eller gå på et heftig diskotek – om du skulle ønske det. Men det finnes også mer spisesteder med litt mer lokal sjarm. Tilbudene i byen er ikke like omfattende som i Playa del Inglés, men livet er langt fra stillestående, nattelivet er snarere yrende.

Puerto Rico er populær blant barnefamilier. Stranden er ikke allverdens stor, men den er ren og fin, passer bra for smårollinger og er populær blant nordmenn. Det er korte avstander i byen og om man ikke ønsker "fullt trøkk" er det godt mulig å tilbringe dagene på rolig vis.

Fra marinaen på østsiden av bukten går det ulike båtturer opp og ned kysten, bl.a. til Puerto de Mogán; et av Gran Canarias mest fotograferte steder. Noen av båtene har glassbunn. Puerto Rico er også et bra utgangspunkt for turer rundt på Gran Canaria med leiebil. Du kan ta den kronglete veien over til vestkysten, med bratte fjellsider og fantastisk natur. Ytterst ligger "Dedo de Dios", Guds finger, ved Puerto de las Nieves. Dette er koselig liten havn med noen av de beste fiskerestaurantene på hele Gran Canaria.

Du kan også følge kysten opp til Agaete eller besøke utsiktsplassen Cruz de Tejeda der du ser ut over øyas høyeste fjelltopper, blant annet Pico de Las Nieves som rager 1949 meter opp i været. Langs nordkysten finnes frodige bananplantasjer og til hovedstaden Las Palmas kan du kjøre på motorveien nesten hele veien fra Puerto Rico.

Er du mer opptatt av nære naturopplevelser, kan du ta på deg gode sko og begi deg ut på vandring i det karrige, men spennende landskapet i Puerto Ricos nærmeste omgivelser.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører