Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Vietnam

Hoi An

Hoi An, eller Faifo som stedet også er kjent som, ligger midt i Vietnam omtrent 30 km sør for byen Danang mot Sørkinahavet, og er en av de eldste byene i sørøst Asia. Med sine omtrent 72000 innbyggere er det relativt lite beboelse i forhold til Vietnams folketall på rundt 72 millioner. Hoi An er så absolutt verdt å oppleve, og minner fester seg for evig.

Hoi An. Skreddersydd: Hoi An er vakker og eksotisk. Her får du skreddersydde opplevelser, og dresser. Foto: istockphoto.com
Del Hoi An på facebook Skriv ut

Publisert 12.juli 2007. Sist endret 26.februar 2010.

Vietnam Fakta om Vietnam

Offisielt navn: Den sosialistiske republikk Vietnam

Hovedstad: Hanoi

Folketall: 85 262 000

Areal: 331 689 km²

Styreform: Sosialistisk Republikk

Valuta: (VND)

Språk: Vietnamesisk

Retningsnummer: +84

Annonse:

Butikker i Hoi An

Butikker i Hoi An. Enkle butikker som denne finner man nesten på hvert gatehjørne i Hoi An. Foto: Espen Mork Dahl

Havneby

Havneby. Hoi An har lange tradisjoner som havneby, og en båttur på elvene er et must. Foto: Espen Mork Dahl

Klær og sko i Hoi An

Klær og sko i Hoi An. Dette er en skredderby av dimensjoner, og man kommer gjerne hjem med nye klær og sko. Foto: Espen Mork Dahl

Tempelet i Hoi An

Tempelet i Hoi An. Det kinesiske tempelet i sentrum av byen er verdt å få med seg. Foto: Espen Mork Dahl

Her er det et bra utvalg av resturanter med både lokale retter som White rose og Cau Lau, men også et stort utvalg av internasjonale retter. Det er også butikker med alt fra mobiltelefoner til vestlige matvarer, men Hoi An er mest kjent for sine mange skreddere som skaper de flotteste klesplagg, uansett om det er dress eller ballkjole, billig og raskt.

Les mer om butikker i Hoi An

Fattigdom er et problem i Vietnam, og det er enkle kår hos de lokale, noe man kan tenke litt over før man pruter prisene ned til et minimum. Det er også mulig å bidra med svært trengende frivillig arbeid, enten det er på det lokale barnehjemmet, eller for organisasjonen, Reaching Out, som har tilholdssted i en av byens handlegater.

I 1992 fantes det bare et hotell, med syv rom i Hoi An, mens det i dag finnes 64 hoteller med rundt 2700 rom, og det økes stadig. Turisme er den næringen det satses mest på fremover.

I 1999 kom Hoi An på UNESCOs World Herritage liste, ettersom det er et unikt historisk sted med røtter som en av de største internasjonale havnene på 15-1700 tallet. Hoi An var der Østen møtte vesten, og slik oppstod det unike gamle kvarteret i byen. Her har man den kjente japanske broen, kinesiske templer, og annen arkitektur som viser mangfoldet i byens kulturelle historie.

Byen oppleves best på egenhånd med sykkel eller til fots, en rundtur med de populære sykkeltaxiene er også å anbefale. Det er også mulig å leie moped, eller ta en moped taxi, men kjøreforhold og kjøreregler er svært annerledes enn i vesten, og det oppstår ofte ulykker på de vietnamesiske veiene.

Sport

Vietnamesere liker å konkurrere, og biljard er svært utbredt i hele landet, og i Hoi An finnes det flere biljard haller hvor man kan måle nyte en kald øl over bordet.Fotball er også en popularitet, og hver ettermiddag fylles de lokale ballbingene opp av vietnamesere i alle aldre, men bare menn. Det er fremdeles en del som gjenstår før likestillingen råder i landet. Engelsk fotball er spesielt stort her, så du skal ikke bli overrasket om noen vet navnet på Ole Gunnar Solskjær eller John Carew.

Stranden

I utkanten av Hoi An ligger en fantastisk hvitstrakt strand, Cua Dai, hvor man kan samle krefter med massasje i sola, nyte mer av den fantastiske maten, eller spille beachvolleyball med andre turister, eller lokale helter. Vannet er alltid perfekt temperert for nordiske kropper, dessuten brukes også stranden flittig av lokale treningsfantomer om morgenene.

Havneby

Hoi An er en havneby, og en rundtur med en av de mange turistbåtene på de langstrakte elvene, er et must. Da oppleves en av stedets andre store næringer, fiske, på nært hold, samtidig som man blir dratt inn i den historiske bakgrunnen for hvordan byen ble opprettet.

Festivaler

Hver fullmåne er det festival i byen, og barn i alle aldere flokker seg gjennom de trange gatene, med tradisjonsrikt dragekostyme, trommer og sang, og det arrangeres også ofte teater på utendørsscener i sentrumsområdet.

Hoi An er så absolutt verdt å oppleve, og minner fester seg for evig.


domming