Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Positano

Positano er opprinnelig en liten fiskerlandsby med små pastelfarvede hus som er bygd på terrasser ned mot den ca. 50 meter brede stranden.

Positano. Perle: Positano er en perle som du vil ønske å ta vare på lenge. Foto: istockphoto.com
Del Positano på facebook Skriv ut

Publisert 28.november 2003. Sist endret 7.mars 2010.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Annonse:

Bilder fra Amalfikysten

Bilder fra Amalfikysten. Fra vakre Positano

Byen har stadig noen få lokale fiskere, men turismen har tatt over for mange år siden og brødfør i dag nesten alle innbyggerne. Rekken av avanserte klesbutikker er tett i de små gatene som snor seg fra kystveien ned mot stranden, og avbrytes bare av de mange vakre hotelhavene.

Byen ble tidlig et fast tilholdssted for velhavende italienere og utenlandske filmstjerner, og Postiano er stadig jetsettets høyborg. For et par år siden oppholdt den tyske kansler Schröder seg på et lite hotell i utkanten af byen i tre uger, hvilket ga stor opmerksomhet og mange trafikkproblemer.

Byen er nærmeste nabo til øya Capri og den lille øygruppen Li Galli, som for en del år siden ble eid av den nå avdøde russiske ballettdanseren Nureiev.

De mange eksklusive hotellene er heldigvis innrettet i de opprinnelige husene og villaene, og faller dermed fint inn i bybildet. Kystveien snor seg høyt over byen, og kun en enkelt enveiskjørt vei gjennomskjærer selve sentrum, hvor all annen ferdsel foregår til fots langs bratte gater og trapper.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører