Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Maiori

Maiori betyr "den store" og ligger på kysten mellom Amalfi og Salerno. Byen har Amalfikystens lengste strandpromenade og klart den beste stranden, uten at man bør sammenligne med strender andre steder i verden.

Del Maiori på facebook Skriv ut

Publisert 2.februar 2004. Sist endret 20.mars 2009.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Annonse:

Maiori led den skjebne å bli nærmest utslettet av en flodbølge i 1954. Det eneste som er tilbake av den opprinnelige byen er den gamle festningen med festningsmur og vakttårn, - ellers fremstår byen med få unntak som en "moderne" italiensk by.

Byen har en lang bred hovedgate med caféer, restauranter og forretninger som strekker seg opp gjennom Reginna-dalen, og som man satser på å gjøre til gågate i nærmeste fremtid. Maiori har mange store og derfor forholdsvis billige hoteller i forhold til de fleste andre byer på Amalfikysten, og er derfor et opplagt sted for en familieferie med barn. Men på tross av det litt "moderne" utseendet, har byen stadig den samme ubetalelige utsikt som alle de andre byene på kysten.

Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører