Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Italia

Minori

Minori betyr den lille, - og byen som ligger på kystveien mellom Amalfi og Maiori hører heller ikke til blant de største byene på kysten.

Minori. Gledelig: Minoris sjarm, gjør deg til en gledelig sjel. Foto: istockphoto.com
Del Minori på facebook Skriv ut

Publisert 2.februar 2004. Sist endret 7.mars 2010.

Italia Fakta om Italia

Offisielt navn: Republikken Italia

Hovedstad: Roma

Folketall: 58 883 958

Areal: 301 318 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Italiensk

Retningsnummer: +39

Annonse:

Landsbyen Minori på Amalfikysten

Landsbyen Minori på Amalfikysten. Foto: www.amalfi-hotels.it

Minoris historie går tilbake til romerne, og et synlig bevis er restene av en romersk villa som i dag er byens største attraksjon. Villaen stammer fra tiden omkring keiser Augustus, og ble oppdaget ved et tilfelle i 1932. Senere ble den begravd i et jordskred i 1954, men i dag kan kan bl.a. se de spennende mosaikkene og det oppsiktsvekkende varmesystemet som romerne ofte brukte i sine bygninger. Under Amalfis storhetstid i Middelalderen fungerte Minori som filial for de mange skipsverftene, men i dag er turismen hovednæringsvei.

En av byens spesialiteter, som både turister og den lokale befolkningen gjerne kjører langt for, er kaker basert på sitroner som vokser overalt på kysten. Konditoren på byens berømte konditori har levert kager til selveste paven og er atpåtil blitt fotografert sammen med ham - så utsalget hans er absolutt et besøk verd.

Minori er en hyggelig liten by med mye lokalt liv og med en liten strand med fiskerbåter. Går man opp opp langs kystveien og rundt pynten, kommer man på ca. 10 minutter til nabobyen Maiori.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører