Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

St. Tropez

Kjendisenes og kunstnernes lekegrind: St. Tropez er en av den franske rivieraens perler med fortettet atmosfære og livlig uteliv.

Saint Tropez. Jetzet: Det er en grunn til at St. Tropez er et favorittmål for så mange. Ta del i jetzetlivet du og. Foto: istockphoto.com
Del St. Tropez på facebook Skriv ut

Publisert 13.februar 2004. Sist endret 7.mars 2010.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

St. Tropez: Pekere

Annonse:

Byen er svært gammel, den ble grunnlagt allerede på 900-tallet, som en bastion for sarasenerne (middelalderens navn på araberne). På 15-16-1700-tallet var St. Tropez en selvstendig republikk og på den tiden ble citadellet, borgen og det gamle kapellet bygd.

På 1800-tallet drev man en blomstrende handel med rosévin, kork og kastanjer, og de franske impresjonistene fattet interesse for det vakre lyset og den spesielle atmosfæren i byen.

Utover i 1920-årene kom de internasjonale moteskaperne for å feriere her, etter krigen var det de franske eksistensialistenes tur, og på 1960-tallet sørget Brigitte Bardot for St. Tropez' definitive gjennombrudd i bevisstheten til verdens talløse turister.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører