Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Frankrike

Port Grimaud

Kystbyen Port Grimaud er en idyllisk liten perle sentralt beliggende på Den Franske Riviera. I bukten 5 km øst for St. Tropèz og 8 km vest for St.Maxime ligger dette Frankrikes svar på Venezia.

Port Grimaud. Vakkert: Franske Port Grimaud er vakker og temperert, på flere måter. Nyt livet ved sjøen. Foto: istockphoto.com
Del Port Grimaud på facebook Skriv ut

Publisert 13.april 2004. Sist endret 7.mars 2010.

Frankrike Fakta om Frankrike

Offisielt navn: Republikken Frankrike

Hovedstad: Paris

Folketall: 64 102 140

Areal: 674 843 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Euro (EUR)

Valutakurs: 1 EUR = 9.993 NOK

Språk: Fransk

Retningsnummer: +33

Annonse:

Idyllisk havn i Port Grimaud

Idyllisk havn i Port Grimaud. Foto: wikipedia.org

Utsikt over Port Grimaud

Utsikt over Port Grimaud.

Port Grimaud er en helt spesiell by bygget opp rundt et mylder av kanaler. Byen er omringet av finkornede sandstrender ( av de peneste på den franske Riviera ). Den lille byen er full av små hyggelige butikker, kafeer og restauranter. Du setter fra deg bilen på overvåket parkeringsplass utenfor byen, kun gående og ”båtende” har adgang. .

Byen er et paradis for deg som elsker strand-, sjø- og båtliv. Uendelige rekker med båter i alle størrelser og fasonger er med på å gi byen sitt særpreg.

Bebyggelsen er svært karakteristisk. De pastellfargende husene danner en sammenhengende lang rekke og soler seg i det gule lyset som kjennetegner denne delen av Frankrike. Ikke ett hus er lik ett annet.

Port Grimaud er ideelt plassert både for reiser videre innover i Provence og for utflukter langs kysten. God båtforbindelse (hver time) til St. Tropèz og videre til flere byen langs den franske Riviera.

Sykler kan leies på stedet, fine sykkelstier mot St.Maxime.Golfbane i nærheten. Avstand Nice flyplass: 1t 15 min.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører