Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Bulgaria

Burgas by

Svartehavskysten var lenge kjent som kommunistpampenes ferieparadis, men slik er det ikke lenger. Burgas, den nest største byen på den bulgarske Svartehavskysten oser av frihet og ferie, og er et vakkert sted, selv med en skorsteinspipe skyline.

Del Burgas by på facebook Skriv ut

Publisert 18.juli 2008. Sist endret 20.mars 2009.

Bulgaria Fakta om Bulgaria

Offisielt navn: Republikken Bulgaria

Hovedstad: Sofia

Folketall: 7 450 349

Areal: 110 910 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Valutakurs: 100 BGN = 510.94 NOK

Språk: Bulgarsk

Retningsnummer: +359

Annonse:

Grav

Grav. Den eldgamle Tracian graven i vindistriktet pomorie er vel verdt et besøk. Smak også på vinen. Foto: Nenko Lazarov.

Klassisk

Klassisk. Burgas er en fin by med mye flott arkitektur i klassiske linjer. Foto: Nikola Gruev

Levende

Levende. Burgas er pulserende og levende. En blanding av modernitet og historie treffer deg når du ankommer byen. Foto: Nikola Gruev

Med rundt 200000 innbyggere er havnebyen et levende sted som drar deg inn i seg med sjarm, billige varer og god mat.

Det er et senter for industri og turisme, og det merker man når man er her, på godt og vondt. Man opplever jo alltid ting annerledes uansett, men selv om skylinen ser ut som en blanding av ren forurensning og høyhus, er det ett helt annet inntrykk som gir seg til kjenne i selve sentrum.

Her er det lange gågater, pulserende strandparker og koselige kafeer.Hovedgatene Alexandrovska” og “Bogorodi” er levende steder, spesielt om sommeren, og her kan man få tak i klær, mat, suvenirer og alt det måtte være.

Er du her sommerstid, og da spesielt i slutten av august, er den internasjonale folklorefestivalen et must. Den gir garantert minner og opplevelser du ikke har opplevd før. Men det finnes flere festivaler i byen, så sjansen er stor for at du havner mitt i en av byens festlige feiringer.Som resten av Svartehavskysten er Burgas en by hvor strandliv står i fokus, og det er nok av steder hvor man kan ligge å sole seg fra soloppgang til solnedgang, kun med avbrekk gjennom matpauser på ett av de mange spisestedene.

Det Bulgarske kjøkken bør nemlig oppleves og nytes! Det er en blanding av det europeiske og det orientalske, som gir utslag i grillet kjøtt, fiskeretter, salater og spennende og smakfulle gryter. Og nyt gjerne disse rettene sammen med en av de lokale vinene.

Rett utenfor Burgas ligger nemlig en av Bulgarias mest kjente vinkjellere Via Pontica i vin-distriktet Pomorie. Det arrangerer flere utflukter hit, og det er vel verdt et besøk. Av Andre attraksjoner du bør få med deg når du er her, er Operahuset, Kunstgalleriet og det historiske museet.

Overnatting

Det er mange overnattingmuligheter i byen Hoteller finnes i forskjellige prisklasser og stjerner, og noen eksempler er: Plaza Hotell Burgas og Hotell Burgas. Sjekk på forhånd. En del reiseoperatører tilbyr også pakkereiser som kan være gode alternativer.

Transport

Norwegian tilbyr ruter til byen og det koster ikke allverdens. Burgas flyplass ligger ca 10 km utenfor byen, og det er enkelt å komme seg til sentrum gjennom offentlig transport eller taxi. Det går også flere busser gjennom Europa til byen som kan benyttes. Befinner du deg allerede i landet er buss et godt alternativ å komme seg hele veien frem.
domming