Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Bulgaria

Varna

Varna er Bulgarias tredje største by. De mest populære stedene like utenfor byen er Albena, Golden Sands, Drouzhba og Kamchiya. Her kan du oppleve både små og store sandstrender ved de ulike resortene. Men er du kulturinteressert, er dette absolutt byen å være i på sommerstid, selv om det en er for en dag eller to.

Varna. Finfin: Varna innbyr til vakre minner for alle. Nyt dagene, havet og sola. Foto: istockphoto.com
Del Varna på facebook Skriv ut

Publisert 18.april 2006. Sist endret 26.februar 2010.

Bulgaria Fakta om Bulgaria

Offisielt navn: Republikken Bulgaria

Hovedstad: Sofia

Folketall: 7 450 349

Areal: 110 910 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Valutakurs: 100 BGN = 490.36 NOK

Språk: Bulgarsk

Retningsnummer: +359

Annonse:

Operahuset i Varna

Operahuset i Varna. Foto: Myphotographs.net-Roel de Gama

Varna By

Varna By. Foto: Travelpix.nu

Varna handlegate

Varna handlegate.

For mange er Varna kun et stoppested for videre feriering i Bulgaria. Men har du lyst å oppleve det ”ekte” Bulgaria, er det vel verdt å tilbringe noen dager i denne byen før du stikker til stranden. Byen ligger 18 kilometer fra Golden Sands.

Rikt kulturliv

Varna kan tilby en et stort utvalg i ulike severdigheter, blant annet museer og katedral. Er du musikkinteressert, er det et både operaforestillinger og klassiske konserter fra midten av juni til midten av juli. Hvis du trives bedre i jazz-sjangeren, er Jazz Festival et stort høydepunkt i begynnelsen av august. Denne festivalen avsluttes ikke med mindre enn en filmfestival, August International Film Festival.

Bulgarerne vet å utnytte varme sommerværet. Leten Teater som ligger i sea Garden, arrangerer utendørsteater. På denne utendørsscenen kan man også oppleve andre typer gateartister og musikanter.

Er du glad i dyrelivet? Fortvil ikke! Dra til Aquarium, som viser dyre og plantelivet slik det er langs Svartekysten. I samme område er det også delfinpark med show og moro i tillegg til en mindre dyrehage.

Trenger du overnatting i varna er det et stort antall hoteller å velge mellom, og du kan enten bestille på forhånd via internet, eller oppsøke dem direkte. Hotellene ligger fra 3-stjernersklassen og oppover og et rom starter fra ca. 300 kroner og oppover.

Kilde: Lonely Planet, GoldenSands.bg


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører