Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kroatia

Pula

Pula er den største byen på halvøyen Istria i Kroatia. Som resten av området er Pula kjent for sitt milde klima, rolig hav og urørt natur. Byen har en lang tradisjon innen vinlaging, fisking, båtbygging og ikke minst turisme.

Pula. Ja takk: Pula er vakker og flørtende. Opplevelsene er av visuelle, historiske og andre slag. Foto: istockphoto.com
Del Pula på facebook Skriv ut

Publisert 23.juli 2007. Sist endret 11.mai 2013.

Kroatia Fakta om Kroatia

Offisielt navn: Republikken Kroatia

Hovedstad: Zagreb

Folketall: 4 495 904

Areal: 56 594 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Kroatiske kuna (HRK)

Valutakurs: 100 HRK = 134.77 NOK

Språk: Kroatisk

Retningsnummer: +385

Pula: Pekere

Annonse:

Arena i Pula

Arena i Pula. Insiden av amfiteateret Arena i Pula i Kroatia. Foto: wikipedia.org

Pula sett fra oven

Pula sett fra oven. Foto: wikipedia.org

Historie

Pula har vært det administrative senter på Istria helt siden romertiden, og har spor etter bosetning helt tilbake til det 10. århundrede før Kristus. Fra 1150 og frem til Venezias fall i 1797 var Pula i allianse med Venezia og byens skjebne ble derfor også knyttet til Venezia på godt og vondt. Pula opplevde i denne perioden både angrep og okkupasjon. Byen var under italiensk kontroll fra 1918 og frem til 1947, og under 1.verdenskrig var byen hovedsete for den østerriksk-ungarske marinen.

Severdigheter

Byen er nok mest kjent for sine mange romerske bygninger. Blant de mest kjente er Arena , det sjette største amfiteateret i verden, fra det første århundere. Arena er det eneste amfiteateret fra denne perioden som forsatt har alle fire sidetårnene intakt. Arena ble under middelalderen også brukt i ridderturneringer.

Pula har med et utbredt tilbud av kultur og gode bademuligheter blitt et populært feriemål. Byen har underholdning året rundt, og mange av resturantene tilbyr de gode lokale rettene fra Istria og den kjente lokale vinen. Med kort vei til Middelhavets krystallklare vann og gjør det Pula til en nærmest komplett opplevelse.

Transport

Pula har en lokal flyplass men frem til nylig har ikke byen vært et populært reisemål. Men det vil nok endre seg etter at Ryanair og Norwegian startet flyginger hit mot slutten av 2006. Byen ligger heller ikke langt fra flyplassene i Trieste og Kroatias hovedstad Zagreb. Venezia ligger heller ikke mer enn en liten båttur unna Pula.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører