Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Kroatia

Rovinj

En usedvanlig vakker by! Kroatiske Rovinj er en halvøy med hus, vakkert plassert ved Adriaterhavet. Her er det gode liv i fokus med restauranter og strender som lager en flott atmosfære.

Rovinj. Kubisk: Rovinj ser ut som et maleri i kubismestil. Innad i byen er også opplevelsene minnerike. Foto: wikipedia
Del Rovinj på facebook Skriv ut

Publisert 5.mai 2006. Sist endret 11.mai 2013.

Kroatia Fakta om Kroatia

Offisielt navn: Republikken Kroatia

Hovedstad: Zagreb

Folketall: 4 495 904

Areal: 56 594 km²

Styreform: Demokratisk republikk

Valuta: Kroatiske kuna (HRK)

Valutakurs: 100 HRK = 134.77 NOK

Språk: Kroatisk

Retningsnummer: +385

Annonse:

Rovinj

Rovinj. Båtliv: Mye av livet her dreier seg om sjøen. Ta del i deres gleder og nyt det gode liv. Foto: Ivo Pervan/ Kroatiske Turistbyrån

Rovinj

Rovinj. Billedskjønt: Rovinj er behagelig og full av atmosfære, der den ligger ved sjøen og strekker seg opp på høyden. Foto: Milan Babic`/ Kroatiska Turistbyrån

Beliggenheten er på Pula- halvøya i Istria området nord i Kroatia. Et sted som lenge har vært et yndet sted for turister å valfarte til.
Og Rovinj er ikke noe unntak. Den er bilfri og sjarmerende. Trange smug, boulevard og en havn hvor man kan sprade rundt og nyte den herlige atmosfæren. Her finnes det også mange restauranter og kafeer for å nyte det gode liv.
Byens oppbygning er spennende og rik på historie De fargerike husene står tett i tett for å skjerme mot vinterkulden. Langs sjøen står husene helt inntil hverandre. Et enkelt grep for å skjerme byens beboere mot vær og kjeltringer.

Sommertid

Det er på sommeren flest turister finner veien hit, og det yrer ekstra i de varmeste månedene. Ofte arrangeres det konserter og festivaler. Blant annet er Salsafestivalen i juni, et populært innslag.
Men selv om det ikke skulle forekomme en slik event mens du er her kan du betrygges med at dagene er bedagelige og det er mange gode minner som har kommet fra mange av de flotte kafeene helt nede ved sjøen. For de som ønsker å forlenge kvelden med dans og musikk, finnes det også nattklubber som dekker de behovene.
I området ved den sjarmerende gamlebyen ligger disse.

Sport

Det er ikke bare et sted for dovne dager, men også et sted hvor man enkelt kan kvitte seg med energi gjennom sportslig aktivitet.
Tennis, basket, ridning og vannsport aktiviteter som dykking og vannski er noen av mulighetene, om dagene skulle bli litt for lange.

Transport

Mange muligheter for å komme seg til Rovinj. Flere reiseoperatører tilbyr turer hit, og Pula flyplass ligger ikke altfor langt unna byen.
Ønsker du å komme deg rundt i området kan taxi eller leiebil være bra. Innad i byen er føttene dine gode transportmetoder.
Du kan også ta båt ut til idylliske badeøyer ikke så langt unna.

Overnatting

Mange hotellmuligheter i den sjarmerende byen, til forskjellige priser. Ofte tilbys det pakketurer hit også.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører