Les mer på backpacker.no Dagens reisemål Bildegallerier
Vis Tunisia

Djerba

Den lille Tunisiske middelhavsøyen med rundt 150 000 innbyggere, har en lang og spenstig historie som du ikke kan unngå å ta del i. Den tidligere sjørøverøya har nemlig ikke sluttet å stjele, men den gir også - du minnes den for alltid.

Djerba. Fort Djerba
Del Djerba på facebook Skriv ut

Publisert 8.mai 2008. Sist endret 11.mai 2013.

Tunisia Fakta om Tunisia

Offisielt navn: Den tunisiske republikk

Hovedstad: Tunis

Folketall: 10 102 000

Areal: 163 610 km²

Styreform: Republikk

Valuta: (TND)

Språk: Arabisk

Retningsnummer: +216

Annonse:

Fort

Fort. Endelig et ekte middelhavsk fort. Djerba fort ligger der i sanden som det har gjort i mangfoldige år. Like vakkert og mystisk den dag i dag. Foto: Chapultepec (wikipedia.org)

Idyll

Idyll. Djerba er et idyllisk sted, med fantastiske solnedganger og soloppganger. Du får minner for alltid på Djerba. Foto: wikipedia.org

Kafè

Kafè. Også de Djerbiske kafeene er anneredes og fulle av kultur og opplevelser. Foto: wikipedia.org

I våre dager er det turisme de fleste av øyens innbyggere livnærer seg av, men den var i tidligere tider viden kjent som oppholdssted for fryktsomme sjørøvere, som plyndret de syv hav. Men det er ikke lenger fare for å gå planken eller kjølhales, men du legger uansett igjen en bit av deg selv.

Djerba er et paradis for avslapping og kulturelle gleder. Det bugner av sandstrender du kan grave deg ned i, og vannet er deilig, middelhavsk og rent.

Det er dessuten også nok av utfluktsmuligheter, for de som ønsker det, og da er håndtverksbyen Guellala, fredagsmarkedet i Midoun, Museet for populær kunst, 1400-tallsfestningen Bordj el Kebir og markedskvarteret i Houmt Souk populære steder. Det er også flust av butikker som gjør at man kan shoppe mellom slagene.

Fastlandet

Djerba har også broforbindelse med fastlandstunisia, og mulighetene er store for å også her, finne minnerike opplevelser og afrikanske rytmer. Sahara ligger også i nærheten, og det kan være på tide å finne ut om en kameltur over sanddynene er ren idyll, eller verkebyll? Det er uansett en opplevelse som man bør få med seg.

Mat

Man må ha mat for å leve, og god mat for å leve til fulle, og den djerbiske menyen inviterer deg på mange kulinariske opplevelser. Høyt oppe på lista står fisk og sjømat, lam og kylling, og restauranter finnes i alle prisklasser. En ting man skal være oppmerksom på er at det ikke er alle steder hvor det selges alkohol. Djerbas innbyggere består mest av muslimer, og alkoholen finnes der turistene er, i Zone Touristique. Her finner man også flere kasinoer, barer og nattklubber.

Transport

Flere og flere reiseoperatører og flyselskap har fått øynene opp for Djerba, og det er flere muligheter for å komme seg dit fra Norge. Busser er det mange av, og veinettet er godt utbygd. Ellers er det mange muligheter for å leie sykkel eller bil. Taxier er det også å oppdrive, men i høysesongen for turistene kan det by på problemer, ettersom det rett og slett ikke er mange nok enda.

Overnatting

Det er et turiststed og har mange overnattingstilbud. Spesielt hoteller i forskjellige prisklasser og standarder. Sjekk på forhånd.


Annonse:

Annonse:

Annonse:

Valutakalkulator

Velg beløp og valuta

til NOK fra NOK
Finn rimelige flyreiser i Norge og i utlandet Book hotell i utlandet på 99.000 hotell over hele verden Finn og book leiebil i hele verden Finn alle ledige restplasser fra alle de store selskapene hos altomreiser.no Søk blant over 3 millioner charterreiser fra fra samtlige turoperatører